Bademuligheder

Selvom Sorø Kommune ikke ligger ud til kysten, er der masser af muligheder for at komme i vandet.

  • Badesæsonen løber fra 1. juni til 15. september. I denne periode bliver der jævnligt udtaget vandprøver til vurdering af badevandskvaliteten. Badepunktsflaget er udelukkende hejst i badesæsonen.
  • I Sorø kommune er der 3 badesteder med Badepunktsflag. Strandene ligger ved Frederikskilde ved Tystrup sø samt Skjolden og Parnas ved Sorø sø.
  • Badepunktsflaget er en ny nordisk mærkning af strande, som tildeles badesteder, der giver en oplevelse af at komme ud i naturlige og uspolerede omgivelser, og som har en høj badevandkvalitet og badesikkerhed. Du kan læse om badestederne i badevandsprofilerne for Parnas og Skjolden ved Sorø Sø og Tystrup Sø.
  • Badevandskvaliteten ved strandene i Sorø Kommune er udmærket, hvilket svarer til tre ud af tre stjerner på skalaen. Her kan du finde badevandsanalyser for badestederne ved Parnas, Skjolden og Tystrup Sø (Links til badevandsanalyser fungerer, men der er lidt ventetid, så hav tålmodighed. Vi beklager ulejligheden!).

Varsling om dårlig badevandskvalitet

Kraftig regn kan forårsage udledning af spildevand til Sorø Sø. Forureningen vil være kortvarig - maks. to-tre dage.

Algeopblomstring efter en længere varmeperiode kan også forringe badevandskvaliteteten.

Hvis badevandskvaliteten bliver for ringe til badning pga. alger eller akut forurening, vil vi varsle det på skiltene ved badestederne og her på hjemmesiden om badevand

Hvis du opdager forurening af badevandet, så kontakt os.

Baderåd ved algeforekomst

Alger kan være giftige. Overhold derfor altid baderådene:

  1. Undgå at bade, når vandet er så uklart, at du ikke kan se dine egne tæer, når du går ud i vandet.
  2. Undgå at bade i bræmmer af sammenskyllede alger.
  3. Lad aldrig småbørn soppe og lege i alger, der er skyllet sammen ved bredden.
  4. Lad ikke hunde bade i og husdyr drikke af søvand, der er meget grønt af alger.
Skjolden, badestrand ved Sorø Sø
Bademuligheder

Skjolden

En meget populær og fin lille badestrand ved den nordlige ende af Sorø Sø, som flittigt bruges af både lokale og gæster. Stranden er ideel for børn og soppende pga. det lave vand.

Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det. Bådes Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, er nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, blevet udvalgt som såkaldt "Badepunkt".Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder.

Mærkningsordningen Badepunkt

Find vej til Skjolden

Bademuligheder

Søbadet ved Parnas

Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her findes en kombineret bade- & anløbsbro til Sorøs charmerende turbåd Lille Claus. Der er lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen endnu mere behagelig.

Vandkvaliteten er høj. Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det. Bådes Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, er nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, blevet udvalgt som såkaldt "Badepunkt". Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder.

Mærkningsordningen Badepunkt

Find vej til Søbadet ved Parnas

Frederikskilde, badestrand ved Tystrup Sø
Bademuligheder

Frederikskilde

En fin lille badestrand ved Tystrup Sø. Stien fra P-pladsen ved Kongskilde Naturcenter til badebroen på stranden ved Frederikskilde Skov er egnet for kørestole, og ved Møllebækken er der bygget en platform, så kørestolsbrugere kan komme helt tæt på bækken.

På stranden ved Frederikskilde Skov er der grillpladser, som kan benyttes frit. Ved Kongskilde Naturcenter og ved Hørhaven findes primitive overnatningspladser, hvor man kan slå telt op.

Find vej til Frederikskilde Strand

BADEMULIGHEDER

Ruds Vedby Friluftsbad

Friluftsbadet består af et 25 meter langt svømmebasin med vippe samt en lille soppesø for mindre børn. Blebørn og børn under 3 år har ikke adgang til badet. Rundt om bassinerne findes et hyggeligt terrasseanlæg.

Ruds Vedby Friluftsbad drives af Sorø Kommune.

Se Ruds Vedby Friluftsbads hjemmeside for åbningstider, priser og mere om friluftsbadet.

Ruds Vedby Friluftsbads hjemmeside

Klorfrit svømmebad med biologisk rensning

Ruds Vedby Friluftsbad er et klorfrit svømmebad med biologisk rensning. Vandet holdes rent gennem et sindrigt system af biologiske og fysiske filtre, som sorterer urenheder og bakterier fra.

Badet rummer ca. 830 kubikmeter vand. Alt vandet passerer gennem det biologiske filtersystem én gang i døgnet. Vandkvaliteten i badet følges altid tæt gennem ugentlige vandprøver.

Find vej til Ruds Vedby Friluftsbad

Senest opdateret 27-11-2023