Bademuligheder

Selvom Sorø Kommune ikke ligger ud til kysten, er der masser af muligheder for at komme i vandet.

Skjolden, badestrand ved Sorø Sø
Bademuligheder

Skjolden

En meget populær og fin lille badestrand ved den nordlige ende af Sorø Sø, som flittigt bruges af både lokale og gæster. Stranden er ideel for børn og soppende pga. det lave vand.

Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det. Bådes Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, er nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, blevet udvalgt som såkaldt "Badepunkt".Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder.

Mærkningsordningen Badepunkt

Find vej til Skjolden

Bademuligheder

Søbadet ved Parnas

Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her findes en kombineret bade- & anløbsbro til Sorøs charmerende turbåd Lille Claus. Der er lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen endnu mere behagelig.

Vandkvaliteten er høj. Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det. Bådes Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, er nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, blevet udvalgt som såkaldt "Badepunkt". Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder.

Mærkningsordningen Badepunkt

Find vej til Søbadet ved Parnas

Frederikskilde, badestrand ved Tystrup Sø
Bademuligheder

Frederikskilde

En fin lille badestrand ved Tystrup Sø. Stien fra P-pladsen ved Kongskilde Naturcenter til badebroen på stranden ved Frederikskilde Skov er egnet for kørestole, og ved Møllebækken er der bygget en platform, så kørestolsbrugere kan komme helt tæt på bækken.

På stranden ved Frederikskilde Skov er der grillpladser, som kan benyttes frit. Ved Kongskilde Naturcenter og ved Hørhaven findes primitive overnatningspladser, hvor man kan slå telt op.

Find vej til Frederikskilde Strand

BADEMULIGHEDER

Ruds Vedby Friluftsbad

Friluftsbadet består af et 25 meter langt svømmebasin med vippe samt en lille soppesø for mindre børn. Blebørn og børn under 3 år har ikke adgang til badet. Rundt om bassinerne findes et hyggeligt terrasseanlæg.

Ruds Vedby Friluftsbad drives af Sorø Kommune.

Se Ruds Vedby Friluftsbads hjemmeside for åbningstider, priser og mere om friluftsbadet.

Ruds Vedby Friluftsbads hjemmeside

Klorfrit svømmebad med biologisk rensning

Ruds Vedby Friluftsbad er et klorfrit svømmebad med biologisk rensning. Vandet holdes rent gennem et sindrigt system af biologiske og fysiske filtre, som sorterer urenheder og bakterier fra.

Badet rummer ca. 830 kubikmeter vand. Alt vandet passerer gennem det biologiske filtersystem én gang i døgnet. Vandkvaliteten i badet følges altid tæt gennem ugentlige vandprøver.

Find vej til Ruds Vedby Friluftsbad