Pressemeddelelse

Ildsjæle giver Kultur- og Fritidsudvalget konkrete idéer til værdifuldt fritidsliv for alle aldre

14-06-2024

Frivillige ildsjæle fra hele kommunen deltog talstærkt i Kultur- og Fritidsudvalgets arrangement i Sorø Hallen. Med afsæt i forfatter Kasper Støvrings inspirerende oplæg om, hvordan fællesskaber og lokalt engagement skaber livsglæde, bidrog de engagerede ildsjæle aktivt i en workshop. Formålet var at give politikerne konkrete idéer til at forme Sorø Kommunes kultur- og fritidspolitik fremadrettet.

Lokalt ejerskab og engagement skaber værdifulde fritidsaktiviteter

Kasper Støvring understregede under sit oplæg, at det er ’fællesskabet’ der langt hen ad vejen gør os mennesker lykkelige, samt at der er brug for alle kræfter i et lokalsamfund for at bevare et lokalt miljø med fritidsaktiviteter, skoler, dagligvarebutik, mv.; alle bidrag er vigtige, fra idéudvikling til praktisk arbejde og formulering af ansøgninger.

Med dette afsæt iværksatte Kultur- og Fritidsudvalget workshops inden for de fire temaer i Sorø Kommunes kulturpolitik: Sammen om livslang dannelse, et aktivt liv, fællesskaber og gode oplevelser samt oplevelser i natur og kulturen.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kasper Nygaard, udtaler: ”Hver eneste dag gør mange borgere i hele Sorø Kommune en ekstra indsats for at børn, unge og voksne kan have et sundt og aktivt kultur- og fritidsliv. Det er en indsats, vi politikere sætter stor pris på, og som gør Sorø til en kommune med et rigt foreningsliv og mange kulturelle tilbud. Derfor ser vi det som vores fornemmeste opgave at skabe så gode rammer som muligt, så alle ildsjælene kan gøre det, de er bedst til, til gavn for os alle.”

Politikerne har fået et stærkere fundament at arbejde videre med

Kultur- og Fritidsudvalget tager nu alle input med tilbage. De vil indgå i arbejdet med at formulere en handleplan, der skal omsætte temaerne i Kultur og Fritidspolitikken til konkrete handlinger og tiltag.

 

Senest opdateret 14-06-2024