Pressemeddelelse

Smukkere rundkørsler i Sorø Kommune

11-07-2024

Den opmærksomme borger har på det seneste kunnet se rundkørsler i Sorø Kommune, hvor jorden er blotlagt, og små spirer titter frem. Det er første skridt på vejen mod pænere grønne arealer i Sorø Kommune.

Sorø Kommune har i år og næste år fokus på at forskønne og forbedre grønne arealer både i byområderne og i landområderne. I byområderne er formålet at skabe flotte indgange til kommunens byer, hvor rundkørslen ved Industrivej står som et pragteksempel.

Vej og Park er allerede godt i gang med at forskønne rundkørslerne i kommunen, og man kan f.eks. lige nu se små spirer titte op af jorden på rundkørslen ved Nordmarksvej og Katrinelystvej. Hen over sommeren bliver disse spirer til flotte og farverige sommerblomster, som vil blomstre frem til efteråret.

Bi- og sommerfuglevenlige blomster

Til efteråret bliver der sat blomsterløg, som kan pryde rundkørslerne til næstkommende forår. De projektansvarlige medarbejdere i Teknik, Miljø og Drift, Anna Bärg og Ditte Søgaard, har sammensat en blanding af farverige sommerblomster, der både er sommerfugle- og bivenlige. Kombinationen af blomsterløg i foråret og sommerblomster hen over sommer og ind i efteråret vil give en lang blomstringsperiode for rundkørslerne.

Borgmester Gert Jørgensen, der har været stor fortaler for tiltaget, siger:

”Jeg glæder mig over, at en forbedring og forskønnelse af vores grønne arealer er undervejs, og at vi får noget pænt at kigge på, når vi færdes rundt i Sorø Kommune. Indsatsen er medvirkende til at få Sorø Kommune til at tage sig godt ud over for vores egne borgere, men i lige så høj grad over for besøgende og turister i vores kommune.”

Både pænere og mere trafiksikker

Rundkørslen ved Nordmarksvej og Katrinelystvej bliver med forskønnelsen ikke kun pænere, men også mere trafiksikker. Tidligere har der været en tendens til, at trafikanter har overset rundkørslen, fordi den var flad. Med den ekstra jord, der er lagt ud på rundkørslen, kan man nu ikke se hen over den, og det bliver dermed mere naturligt for trafikanterne at køre rundt i rundkørslen.

Næste skridt i planen om at forskønne og forbedre grønne arealer er at forbedre helleanlæg og vejrabatter i byområderne.

 
Rundkørslen ved Nordmarksvej og Katrinelystvej er blevet forhøjet, og blomster er begyndt at komme frem. Foto: Sorø Kommune


Rundkørslen ved Nordmarksvej og Industrivej er tidligere blevet forskønnet. Foto: Sorø Kommune

Senest opdateret 11-07-2024