Pressemeddelelse

Velbesøgt Mini Job- og Uddannelsesmesse blev en succes

15-01-2024

Mini Job- og Uddannelsesmesse 2024 for kommunens 7.-9. klasses elever trak mange deltagere til. Både elever, forældre og udstillere var godt tilfredse med arrangementet, som har til formål at give inspiration til elevernes kommende job- og uddannelsesvalg.

Virksomheden ASA-LIFT lagde torsdag den 11. januar lokaler til, da Job- og Uddannelsesmessen løb af stablen i en lidt mindre skala og i de rå omgivelser fra en stor produktionsvirksomhed. Her var elever fra 7., 8. og 9. klasse i Sorø Kommune inviteret til en miniudgave af den årlige Job- og Uddannelsesmesse. Denne gang et eftermiddags- og aftenarrangement, hvor også deres forældre var inviteret med. Og det blev taget godt imod af både elever, forældre og udstillere.

Mathilde Therkelsen, der går i 8. klasse på Sorø Privatskole, havde taget sin mor og lillebror med. Hun var rigtig glad for den almindelige Job- og Uddannelsesmesse, som hun deltog i sidste år, men synes, det var godt at have mor med rundt i år.

"Det er rigtigt fedt, at man kan komme og opleve alle de muligheder, der er, inden man lægger sig fast på noget endeligt," siger hun. Og mor, Malene Therkelsen, supplerer:

"Jeg synes, det er rigtig godt, at vi forældre har mulighed for at komme med og stille spørgsmål. Det kan være lidt en jungle, og man finder ud af, at der kan være mange veje til Rom, som man kan gå for at blive det samme."

Anne Birgitte Duus, som er studievejleder på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, har været med flere gange ved Sorøs Job- og Uddannelsesmesser. I år havde hun taget eleven Mikkel Kaiser med.

"Der har virkelig været mange interesserede forbi vores stand i dag. Det var sjovt at se, hvordan forældrene er gode til lige at hive fat i Mikkel og få ham i tale med deres børn," fortæller hun.

Stor opbakning fra alle kanter

Det er anden gang, at Mini Job- og Uddannelsesmessen bliver afholdt – i en lidt mindre skala og under andre rammer end den almindelige Job- og Uddannelsesmesse, der ellers afholdes i Sorø Hallen i skoletiden. Den er opstået på initiativ fra det lokale erhvervsliv og Sorø Erhverv, og med knap 450 tilmeldte elever, forældre og udstillere, er arrangørerne godt tilfredse.

Benny Nielsen er lærlingeansvarlig i Multi-Tech og medlem af Sorø Erhvervs Elev- og Lærlingenetværk, som arbejder for at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsfaglig uddannelse og gøre det fedt at være elev eller lærling i Sorø.

"I Sorø Elev- og Lærlingenetværk synes vi, det var rigtig ærgerligt, at skoleområdet i år prioriterer, at 8. klasserne kun kommer til Skills. Skills er også en god ting, men i vores øjne noget helt andet, end dét Job- og Uddannelsesmessen kan tilbyde de unge. Jeg er derfor virkelig glad for, at vores initiativ til denne miniudgave af Job- og Uddannelsesmessen har fået så stor opbakning – ikke kun fra de mange elever og forældre, men også fra ASA-LIFT, som lægger lokaler til, og Hørkram, der sponsorerer maden. Og fra de mange uddannelsessituationer og virksomheder, som stiller op her til aften. Det har virkelig været en fornøjelse at se så mange," siger han.

Velbesøgte stande ved Mini Job- og Uddannelsesmessen
Mini Job- og Uddannelsesmessen trak mange deltagere til. Foto: Sorø Erhverv