Nyhed

Bogudgivelse med udgangspunkt i mentalisering i Sorø Kommunes dagtilbud

18-01-2024

Sorø Kommunes kompetenceudviklingsforløb for medarbejdere i bl.a. dagtilbud danner udgangspunkt for ny, praksisnær bog om mentalisering.

I dag har Sorø Kommune lagt lokaler til en reception i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Mentalisering i dagtilbud”, som er forfattet af Center for Mentalisering i samarbejde med Sorø Kommune.

Bogen tager udgangspunkt i Sorø Kommunes kompetenceudviklingsforløb for samtlige medarbejdere i fagcenter Børn og Familier: ”Styrket praksis gennem mentalisering”. Kompetenceudviklingsforløbet blev skudt i gang i begyndelsen af 2023, og bogen giver med udgangspunkt i forløbet indblik i erfaringer med at bringe mentalisering ind i arbejdet med børn og unge i både dagtilbud og på skoler.

Projektleder Kirstine Gadegaard fra Sorø Kommune fortæller om udgivelsen:

”Med ”Mentalisering i dagtilbud” har vi nu en praksisnær bog, der kan anvendes til at bringe mentalisering ind i dagtilbud. Bogen skal anerkende og støtte det dygtige personale i dagtilbuddene i arbejdet med at implementere mentalisering som en grundlæggende værdi og et grundlæggende værktøj i det daglige arbejde med børnene.

Jeg er rigtig glad for, at vi i samarbejde med Center for mentalisering og de tre dygtige forfattere nu kan sende denne bog på gaden.”

Boglanceringen er arrangeret i samarbejde med Center for Mentalisering og Akademisk Forlag.

Læs mere om bogen her

De tre forfattere til bogen Mentalisering i dagtilbud sammen med projektleder Kirstine Gadegaard og udviklingskonsulent Jesper Tejstø fra Sorø Kommune
Projektleder Kirstine Gadegaard og udviklingskonsulent Jesper Tejstø fra Sorø Kommune sammen med bogens tre forfattere fra Center for Mentalisering. Foto: Sorø Kommune

Senest opdateret 18-01-2024