Pressemeddelelse

Ældres trafiksikkerhed sættes i fokus på to temaeftermiddage

21-02-2024

Trafiksikkerhedsrådet og Ældrerådet arrangerer to gratis temaeftermiddage med information til kommunens ældre trafikanter.

Trafiksikkerhedsrådet har i samarbejde med Ældrerådet arrangeret en temaeftermiddag for kommunens ældre trafikanter. Arrangementet afholdes to gange hhv. i Sorø og i Stenlille, så flere af kommunens ældre har mulighed for at deltage.

Ved arrangementet vil en kørelærer med stor erfaring med ældre trafikanter gennemgå en række emner, der er særligt relevante for denne målgruppe. Emnerne vil blandt andet være de oftest sete udfordringer og uheld, ny skiltning og nye regler, ny teknologi som f.eks. lane assist/vejbaneassistent og nye transportmidler som f.eks. elcykler.

Derudover får deltagerne information om, hvordan forlængelse af kørekortet foregår, nu hvor der ikke længere er obligatoriske lægetjek for at forlænge sit kørekort, samt om den måske svære beslutning eller samtale om at droppe kørekortet.

Tid og sted

De to temaeftermiddage finder sted hhv. fredag den 15. marts på Kaarsbergcentret, Dr. Kaarsbergsvej 3 i Sorø, og torsdag den 21. marts i Aktiviteten, Sneppevej 60B i Stenlille.

Begge temaeftermiddage foregår fra kl. 14:00 til 16:30, og der vil være kaffe, te og kage til de fremmødte.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning samt et begrænset antal pladser.

Tilmelding kan ske til arrangementer@soroe.dk eller på tlf. 5787 6320.

Senest opdateret 29-02-2024