Oplevelser og events

Kulturen i Naturen

Oplev kulturen

Kunsten i naturen, litteraturen i naturen, naturen i naturen. Naturen kan bruges på mange måder, og der venter masser af spændende oplevelser derude, hvad end du tager et staffeli, gode vandrestøvler eller en god ven under armen. Sorø Kommune har i fællesskab med Destination Sjælland lavet en hjemmeside, der giver inspiration til noget af alt det, du kan opleve på vores smukke egn.

Kulturen i Naturen samler noget af alt det, som gør Sorø Kommune til noget særligt, nemlig de mange natur- og kulturoplevelser. Der er aldrig langt til den næste naturoplevelse, hvad enten du vil stå tidligt op og høre nattergalens sang om foråret eller gå på svampejagt om efteråret. Men vi er også beriget med en spændende kulturhistorie, der trækker tråde helt tilbage til de første bosættelser i Bromme, over middelalderens magtkampe til oplysningstidens store forfattere - alt sammen noget, der har sat vores lille plet på landkortet indtil flere gange i Danmarkshistorien.

På siden kan du finde inspiration til cykel- eller gåture, koncertoplevelser, museer, smukke steder i naturen og meget mere.

Find mere inspiration på Kulturen i Naturen

Oplev kulturen

Kyndelmisse lysfest

I januar kan du se Sorø i et helt nyt lys, når Kyndelmisse forvandler de grå og triste vinterfarver til et magisk lyshav. Her kan du nyde de smukke lysinstallationer i Akademihaven, gå på opdagelse på steder, der ikke normalt er åbne for publikum, prøve sjove aktiviteter hos byens institutioner og foreninger eller få varmen hos de lokale spisesteder.
Kyndelmisse er en æstetisk oplevelse, som du ikke finder magen til andre steder. Så på med vanten og kom ud og oplev Sorø fra en helt anden side.

Læs mere om Kyndelmisse

Foto: Jakob Vind
Oplev kulturen

Kulturpris

Hvert år uddeler Kultur og Fritidsudvalget en Kulturpris.

Prisen går til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort en særlig indsats eller været nyskabende på det kulturelle område.

Prisen kan ikke søges, men uddeles på baggrund af en indstilling.

Motiverede indstillinger sendes til Kultur og Fritidsudvalget. Dato meldes ud i efteråret. Ansøgningen skal sendes til kulturogfritid@soroe.dk

Kulturprisen udgør 5.000 kr.

Tidligere prismodtagere 2018-2022:

  • 2022: Forfatter Karen Inge Nielsen
  • 2021: Victoria Teatret
  • 2020: Gamle køretøjer i Stenlille
  • 2019: SUP - Sorø Ungdomsprojekt
  • 2018: Billedkunstner Soli Madsen
Oplev kulturen

Den Mobile Landsbyscene

Har du eller din forening brug for en mobil scene til jeres udendørs arrangement? Så har I mulighed for at leje Den Mobile Landsbyscene.

Den Mobile Landsbyscene er en overdækket mobil scene, som lejes ud til foreninger, ildsjæle, teaterfolk, musikere og andre ildsjæle i Kalundborg, Odsherred, Holbæk og Sorø Kommuner.

Transport, opstilling og nedtagning af scenen foretages af Dragsholm Brandværnsforening.

Den Mobile Landsbyscene