Kunst og udstillinger

Oplev kunsten

Kunst og udstillingssteder

Der er rig lejlighed for at få en kunstnerisk oplevelse i Sorø Kommune. Vi har mange interessante skulpturer, dygtige lokale kunstnere og kunsthåndværkere og et moderne kunstmuseum.

Vil du vide mere om de kunstværker, du kan møde i det offentlige rum i Sorø, eller begive dig ud på en skræddersyet kunstrute? Så kan du læse mere hos Kulturen i Naturen, hvor vi har samlet nogle af de mange muligheder, der er for oplevelser i kulturen og naturen:

Find inspiration på Kulturen i naturen

Kunst og udstillinger

Sorø Kunstmuseum

Hvis du vil besøge et moderne kunstmuseum, skal du unde dig selv et besøg på Sorø Kunstmuseum. Museet er kendt for sin unikke samling af russiske ikoner, moderne kunst og veltilrettelagte særudstillinger, der hvert år tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Museet har også en hyggelig café, hvor du kan fordøje indtrykkene.

Sorø Kunstmuseum

Kunst og udstillinger

Kunstnergaarden

I Dianalund ligger Kunstnergaarden, der både fungerer som kulturhus med skiftende udstillinger og rummer multikunstneren Saltofte Larsens forunderlige samling. Kunstnergaarden er primært åben i sommerhalvåret, men her er der til gengæld rig lejlighed til at opleve nutidskunst eller gå på opdagelse i Saltofte Larsens fabulerende univers med udskårne figurer og masser af kommentarer til verdenssituationen.

Kunstnergaarden

Kunst og udstillinger

Se kunst i pinsen

Hvert år åbner kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner dørene for alle kunstinteresserede i pinsedagene. Med mere end 100 deltagende udstillingssteder er der lagt op til nogle begivenhedsrige dage i kunstens tegn med noget for enhver smag.

Læs mere om kunst i pinsen

Kunst og udstillinger

Udstil på Kunst i pinsen

Er du kunstner, kunsthåndværker eller har et udstillingssted, kan du deltage i kunstdagene. Kunstdagene er for både amatører og professionelle, og det koster 800 kr. at deltage. Som deltager i Kunst i pinsen får du fælles markedsføring i både landsdækkende og lokale medier. Dit udstillingssted bliver omtalt i en fælles folder, på hjemmesiden og i app.

Tilmelding til Kunst i pinsen 2024 er åben fra den 9. februar - 1. marts

Senest opdateret 16-11-2023