Vacciner

Hvis du har generelle spørgsmål til vaccinationsindsatsen, kan du læse mere på vacciner.dk under "Spørgsmål og svar". Finder du ikke, hvad du søger her, kan du kontakte Region Sjællands Corona Callcenter på tlf. 70 20 42 22

Alle borgere modtager et brev, når der er deres tur til at bestille tid til vaccination. Vi kan ikke sige noget om, hvornår du modtager brevet. Udmeldingen fra Regeringen er, at alle borgere forventes at være vaccineret medio juli. Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender bliver løbende opdateret for at give et retvisende billede af, hvem der skal vaccineres og hvornår.  

Vaccinationscenter i Sorø Kommune

Endelig kan flere borgere nu se frem til at blive vaccineret i Sorø Kommune i stedet for at skulle på landevejen for at blive vaccineret.   På tværs af regionen åbner der 11 nye vaccinationssteder - og et af dem bliver placeret i Sorø Hallen. Første åbningsdag er torsdag d. 11. marts, og den vejledende åbningstid er fra kl. 10-19. Men den afhænger af, hvornår der er booket tider til vaccination.

Det er i første omgang ikke alle og enhver, der kan blive vaccineret i Sorø Hallen. Her vil det i de første uger være borgere i gruppe 2 (Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.) og i gruppe 3 (Personer med alder ≥ 85 år.). Tiderne til disse borgere er blevet booket, og et hold af medarbejdere fra Sorø Kommune er i disse dage i færd med at ringe ud til borgerne og bekræfte deres vaccinationstider.

Senere, når regionen modtager større leverancer af vacciner, vil alle borgere kunne vælge at blive vaccineret lokalt.

 

Aktuelt

Aktuelt vaccineres:

Borgere over 65, som modtager både personlig og praktisk hjælp i hjemmet (gruppe 2). Det kan foregå på et af regionens vaccinationscentre eller i 

Borgere over på 85 år eller derover (gruppe 3)

Gruppe 2 og 3 kan vælge mellem at blive vaccineret på et af Region Sjællands seks store vaccinationssteder eller i det nye vaccinationsscenter i Sorø Kommune, i Sorø Hallen. En mindre del af borgerne i gruppe 2 og 3 har ikke kunne blive transporteret til et vaccinationssted - typisk fordi de er sengeliggende. Disse borgere tilbydes nu vaccination i eget hjem.

Frontlinjemedarbejdere (gruppe 4). Denne gruppe booker tid til vaccintion på et af Region Sjællands sygehuse.

Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19 (gruppe 5). Denne gruppe vaccineres på et af Region Sjællands seks vaccinationscentre.

Beboere over 65 år på de sociale institutioner i Region Sjælland  bliver nu tilbudt en vaccination. Vaccinationen af beboerne på de sociale institutioner planlægges i tæt samarbejde mellem region, kommune og institution. Da institutionerne er forskellige, planlægges vaccinationsindsatsen efter borgernes behov.

Enkelte borgere bliver af praktiske hensyn kontaktet direkte med henblik på at koordinere transport eller vaccination i hjemmet. Alle øvrige borgere skal booke tid til deres vaccination på vacciner.dk (kræver Nem-ID ved login).

 

Kørsel

I udgangspunktet skal du selv sørge for transport til og fra vaccination. Man kan være berettiget til kørsel til vaccination, hvis man har en varig og betydelig fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse. Denne betingelse er ikke afhængig af alder. Kontakt Sorø Kommunes callcenter for corona - hvis du er i tvivl, om du kan være berettiget til kørsel. Callcentret kan træffes alle hverdage fra 9-12 på telefonnummer 57 87 60 45. 

Status

Du kan følge med i, hvor mange der er blevet vaccineret via dette link fra Statens Seruminstitut