Vacciner

Aktuelt

Region Sjælland er i gang med at vaccinere borgere over 65, som modtager både personlig og praktisk hjælp i hjemmet. Disse borgere har fået en invitation i e-boks med forklaring om, hvordan de skal bestille tid til vaccination. De første i denne gruppe, som modtager vaccinen er borgere over 85.

Desværre går mange borgere forgæves i deres forsøg på at få tid til en vaccination. Det sker fordi der lige nu er et begrænset antal vacciner tilgængelig og regionen kun kan åbne for bestilling af det antal vacciner, der er til rådighed.  Læs mere i denne pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Hvis du har generelle spørgsmål til vaccinationsindsatsen, kan du læse mere på vacciner.dk under "Spørgsmål og svar". Finder du ikke, hvad du søger her, kan du kontakte Region Sjællands Corona Callcenter på tlf. 70 20 42 22

Alle borgere modtager et brev, når der er deres tur til at bestille tid til vaccination. Vi kan ikke sige noget om, hvornår du modtager brevet. Udmeldingen fra Regeringen er, at alle borgere forventes at være vaccineret ved udgangen af juni måned. Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender bliver løbende opdateret for at give et retvisende billede af, hvem der skal vaccineres og hvornår.  

 

Kørsel

I udgangspunktet skal du selv sørge for transport til og fra vaccination. Man kan være berettiget til kørsel til vaccination, hvis man har en varig og betydelig fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse. Denne betingelse er ikke afhængig af alder. Social Service har kontaktet ældre over 65, der er i målgruppen for kørsel til vaccine.Kontakt Social Service, Team Ældre på 57 87 62 30, hvis du er i tvivl, om du kan være berettiget til kørsel. Social Service har telefontid alle hverdage fra 11- 12.

 

Status

Beboerne på plejecentrene blev vaccineret i uge 1. I uge 2 blev de borgere i Sorø Kommune, der er 85+ og både modtager personlig og praktisk hjælp vaccineret. Disse er alle kontaktet med henblik på at skabe et godt vaccinationsforløb for den enkelte borger og for hele gruppen.

 

For yderligere oplysninger

Besøg vacciner.dk, hvor du kan få svar på praktisk talt alt om det danske vaccinationsprogram mod corona.

Kontakt

KommunikationBrian Borg Andersen

Tlf.: 23 84 27 88
bban@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø