Coronatest i Sorø Kommune

Sorø Kommune medvirker til, at så mange borgere som muligt kan blive testet for coronavirus. Det gør vi for at forebygge smittespredning. 

Læs her, hvad du skal gøre, hvis du bliver smittet med COVID-19.

 

Der findes to typer test for coronavirus, og du kan få dem begge i Sorø Kommune.

Har du generelle spørgsmål om test for coronavirus, kan du kontakte Region Sjællands Corona Callcenter på 7020 4222 alle dage fra kl. 9-12 og fra kl. 13-19.

Ved PCR-test, bliver du podet i svælget (gennem munden). Denne type test er den mest nøjagtige måde at fastslå om du har coronavirus i krppen eller ej. Du skal booke tid til den, og du får typisk svar på din test indenfor 48 timer.

I Sorø kan du blive testet med PCR-test i Sorø Hallen. 

Her er der åbent alle hverdage fra kl. 10-15

Tirsdag og torsdag fra kl. 10-19.

Du kan booke tid til PCR-test via coronaproever.dk. Her kan du også se alle øvrige steder, hvor du kan blive testet.

 

Kviktest (antigentest) er væsentlig mindre følsom end PCR-testen. Til gengæld får du svar allerede efter 15-20 minutter. Ved denne test bliver du podet i næsen. Indtil nu har det været meget ubehageligt for mange, men en udvikling af testen betyder, at podepinden ikke skal så langt op i næsen som hidtil.

Du behøver ikke at booke tid til en kviktest.

I Sorø Kommune er der to steder, hvor du kan få foretaget en kviktest udne tidsbestilling:

Frederiksberghallen - Smedeparken 1, 4180 Sorø.

Mandag, onsdag og lørdag fra kl. 9-19

Holberghallen - Sømosevej 48, 4293 Dianalund

Tirsdag, torsdag, fredag og søndag fra kl. 9-19

Disse test bliver udført af Falck. Hvis du skulle have behov for at blive testet et andet sted end i Sorø Kommune, kan du her finde en oversigt over Falcks teststeder i resten af landet

Har du spørgsmål om kviktest hos teststeder, der er drevet af Falck, kan du kontakte Falcks COVID-19 Hotline på 2141 4642. Telefonerne besvares alle hverdage fra kl. 8 - 16. 

 

Test af medarbejdere

Medarbejdere i sundhedssektoren (på plejecentre, i hjemmeplejen, tandplejen, rengøringen m.fl.) bliver tilbudt at få en PCR-test to gange ugentligt. Det er medarbejdere, som har tæt fysisk kontakt med borgerne, som en del af deres arbejde. Alle øvrige medarbejdere, der har fysisk fremmøde på deres arbejdspladser, rådes til at blive testet mindst 1 gang ugentligt.

Medarbejdere på skolerne bliver tilbudt kviktest, udført på skolerne, to gange ugentligt. Disse test bliver udført af kommunens eget team af medarbejdere, der er uddannet til at udføre kviktest.

Alle medarbejdere er frie til også at benytte de offentligt tilgængelige muligheder for coronatest.