Coronatest i Sorø Kommune

Sorø Kommune medvirker til, at så mange borgere som muligt kan blive testet for coronavirus. Det gør vi for at forebygge smittespredning. 

Læs her, hvad du skal gøre, hvis du bliver smittet med COVID-19.

 

Der findes to typer test for coronavirus, og du kan få dem begge i Sorø Kommune.

Har du generelle spørgsmål om test for coronavirus, kan du kontakte Region Sjællands Corona Callcenter på 7020 4222 alle dage fra kl. 9-12 og fra kl. 13-19.

Ved PCR-test, bliver du podet i svælget (gennem munden). Denne type test er den mest nøjagtige måde at fastslå om du har coronavirus i krppen eller ej. Siden 1. juli gælder en PCR-test desuden som coronapas i 96 timer mod tidligere 72 timer.

I Sorø kan du blive testet med PCR-test, på Rådhusvej 13, 4180 Sorø. 

Se åbningstider her

Det er ikke længere nødvendigt at booke tid forud for PCR-test.

 

Kviktest (antigentest) er væsentlig mindre følsom end PCR-testen. Til gengæld får du svar allerede efter 15-20 minutter. Ved denne test bliver du podet i næsen. Indtil nu har det været meget ubehageligt for mange, men en udvikling af testen betyder, at podepinden ikke skal så langt op i næsen som hidtil.

Du behøver ikke at booke tid til en kviktest.

I Sorø Kommune kan du også få foretaget en kviktest uden tidsbestilling. Adressen er:

Dianalund  - Torvet 10, 4293 Dianalund

Se åbningstider her

 

Disse test bliver udført af Falck. Hvis du skulle have behov for at blive testet et andet sted end i Sorø Kommune, kan du her finde en oversigt over Falcks teststeder i resten af landet

Har du spørgsmål om kviktest hos teststeder, der er drevet af Falck, kan du kontakte Falcks COVID-19 Hotline på 2141 4642. Telefonerne besvares alle hverdage fra kl. 8 - 16. 

 

Test af medarbejdere

Medarbejdere på skolerne bliver tilbudt kviktest, udført på skolerne, to gange ugentligt. Disse test bliver udført af kommunens eget team af medarbejdere, der er uddannet til at udføre kviktest.

Alle medarbejdere er frie til også at benytte de offentligt tilgængelige muligheder for coronatest.