STU (særlig ungdomsudd.)

STU, den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, er en 3-årig uddannelse for unge under 25, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse. F.eks. multihandicappede unge og unge med ADHD, autisme eller andre psykiske lidelser. Du bliver afklaret i forhold til fremtidig beskæftigelse og uddannelse og tilegner dig kompetencer, så du klarer voksenlivet så godt som muligt. Der er mulighed for, at bosituationen også bliver afklaret.

Du skal have afsluttet 9. klasse for gå på en en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Hvis du tror, en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse er noget for dig, skal du henvende dig til din vejleder hos Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), som vurdere om du er i målgruppen til STU. 

Undervisningen

Ungdomsuddannelsen består både af undervisning og praktiske aktiviteter, herunder botræning og evt. ekstern praktik i virksomheder og institutioner. Du vil få udviklet dine:

  • faglige kompetencer i forhold til uddannelse og/eller beskæftigelse.
  • færdigheder til at indgå i sociale sammenhænge og til at få et selvstændigt og aktivt fritidsliv.
  • muligheder for at deltage selvstændigt og aktivt i samfundslivet.

Uddannelsen bliver tilpasset dine behov, kvalifikationer, modenhed og interesser. Selve undervisningen foregår på små hold.

Du kan holde en pause i forløbet, men du skal afslutte uddannelsen senest 5 år efter, at du er gået i gang. Der er mulighed for op til 2 års pause, f.eks. pga. sygdom/meget fravær.

Uddannelsessteder og -beviser

Du kan blive undervist forskellige steder som efterskoler, højskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler, daghøjskoler, værksteder og andre institutioner. Undervisningsstedet afhænger af din plan for uddannelsen.

Du får beviser fra hvert uddannelsessted, efterhånden som du bliver færdig med de enkelte dele af din uddannelse. Når du er færdig med det hele, får du et kompetencepapir.

 

Kontakt

Jobcenter Sorø

Tlf.: 57 87 60 00
jobcenter@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø