Jan Ove Kristensen

Jan Kristensen

Søskovvej 20
4180 Sorø
Tlf. 24 66 38 18

Om mig

Jeg er fra 1959 og gift med Anette, som også er dagplejer. Vi har to store piger, som er flyttet hjemmefra.

Mit hjem

I vores hus er der et legeværelse til børnene, men vi bruger også bryggers, køkken og stue. Stuen er mest til stille lege, musik og motorik. Vi har en aflukket ende af haven med bl.a. legehus og sandkasse. Vi bor tæt på Søskoven.

Hverdagen

På en almindelig dag finder vi ud af, hvad vi skal lave, når alle børn er kommet. Jeg kan godt lide at spille musik og synge med børnene. Vi har en masse instrumenter til børnene, og jeg spiller guitar.

Vi går tit i skoven til vores "farlige sted". Der er nogle kanter fra en gammel jordudgravning, man kan gå på. Her leger vi, griller eller spiser madpakker. Jeg er tæt på børnene for at kunne trøste dem og være nærværende ved at sidde på gulvet og lege. Jeg går meget op i sanseudvikling, så børn lærer, om ting dufter godt eller skidt, kan kravle og bevæge sig. Det foregår altid på barnets præmisser. Det børnene lærer, dokumenterer jeg med billeder og tekst i Barnets bog.

Når børnene skal i børnehave, er mit mål, at de har praktiske og sproglige færdigheder, er selvstændige, kan sige fra og give udtryk for, hvad de gerne vil.

Forældresamarbejde betyder alt. Jo mere åbne forældre er, jo bedre går en dag. Jeg møder far og mor med godt humør, og vi taler sammen om, hvad der sker. Jeg kan også godt lave sjov med folk, men kan også aflæse deres grænser.

En gang om ugen er vi i heldagslegestue.

Faglighed

Jeg er oprindeligt uddannet slagter og tog i en periode orlov for at være med til at starte en børnehave i Slagelse. I 1996 blev jeg dagplejer. Jeg synes, at psykologi er spændende og kan godt lide at blive klogere på kurser, hvor jeg bl.a. har lært om:

  • Grunduddannelse i dagpleje
  • Marte Meo
  • Børns kompetencer
  • Kommunikation i den svære samtale
  • Selvværd
  • Førstehjælp
  • Brandbekæmpelse

Kontakt

Børn og Familier

Tlf.: 57 87 60 00
familieraadgivningen@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø