Anne-Sofie Norring Olm

Assentorpvej 89                                                                        Anne-Sofie Norring Olm
4295
Stenlille
Tlf: 50 54 69 10

Om mig

Jeg er fra 1969 og gift med Martin, som er Steiner-pædagog og skolelærer. Vi har ingen børn, men hunde, som kun befinder sig i hovedhuset.

Jeg er tålmodig, hjertelig og lyttende. 

Mit hjem

Det andet hus på matriklen har vi indrettet til et decideret dagplejehus, hvor der er god plads til udfoldelse, leg og læring. Vi har indrettet forskellige læringsmiljøer, hvor der er tænkt på motorik, konstruktionslege mm, og i køkken-alrummet, hvor vi spiser, er der mulighed for både sanselige aktiviteter såsom at hjælpe til med at lave mad, bage boller, tegning, og hvad vi ellers kan finde på at sysle og hygge os med. Der er selvfølgelig også et par hyggekroge og den obligatoriske hule. I stillerummet er der fred og ro, hvor man kan finde hvile og slappe af.

Vi har en indhegnet have med græsplæne, sandkasse, fliser til løbecykler, trillebøre og gode lege muligheder i øvrigt. 

Vi har en dejlig stor naturgrund, her kan vi hilse på hønsene, hente grøntsager i køkkenhaven, kigge på naturen og se hvad årstiden har at byde på af planter, frugter, blade, agern og blomster. 

Hverdagen

Jeg arbejder ud fra den styrkede læreplan og aktiviteter, der er med til at understøttet barnets udvikling og kompetencer. Børn oplever og lærer blandt andet med deres sanser - hvad de rører ved, dufter, ser og leger med osv. Jeg inddrager derfor årets gang i et dagligt nærvær og den kreative udfoldelse, - så vi synger årstidssange, både som sangleg og ved bordet inden vi spiser. Vi sylter, bager, fletter og bruger i det hele taget naturen og årets gang til at understøtte den hyggelige stemning, som hver årstid rummer i sig. Maden er fortrinsvis økologisk. Børnene elsker, at deltage i praktiske gøremål og vil gerne hjælpe, så de er med til at dække bord, vaske legetøj, feje, vande blomster osv, - i det omfang de formår.

Det er vigtigt med nærværet, og jeg har blik og respekt for, hvad børnene fortæller, og tager det alvorligt, så det enkelte barn føler sig set og forstået. 

Vi vil dagligt få en snak om barnet og hvordan hverdagen har forløbet, så vi har en god og tæt kontakt hver dag.   

Faglighed

Jeg er uddannet Steiner-pædagog, og har arbejdet som pædagog i både børnehave og vuggestue, været klasselærer og børnehaveleder.

Jeg har gået på gartnerskole og taget certifikat i skovhavedyrkning (Permakultur).

Jeg har deltaget i kurser af udviklingspsykologen Gordon  Neufeld, der lægger vægt på  relationsarbejdet, og hvordan man arbejder med alfabørn uden at knække dem.