Lena Jensen

Lena JensenKirkevej 9A
4295 Stenlille
Tlf.41 61 54 58

Om mig

Jeg er født i 1974 og har to voksne sønner fra 1995 og 1998. De er begge flyttet hjemmefra og er godt på vej i livet. Jeg er omsorgsfuld, rolig og har et positivt livssyn. Jeg har været dagplejer siden 1998 - fik den pædagogiske grunduddannelse i 2003.

Mit hjem

Jeg bor i hus, med have, midt i Stenlille by og bruger de gode muligheder der er i byen og nærmiljøet. Inde er der indrettet et stort og dejligt værelse til børnene og jeg. Jeg har en gammel kat, med navn Merle, som husdyr

Hverdagen

Jeg er naturdagplejer i "'De grønne spirer', der handler om at sætte naturen i fokus i børnehøjde. Vi leger på gårdspladsen eller tager på tur enten på gåben i nærmiljøet eller på Christianiacykel. Jeg lægger vægt på, at børn bruger sig selv motorisk, og det kommer helt af sig selv i naturen. 
 
I hverdagen er vi kreative, tegner, klipper, bager, synger eller læser. Det vigtige er, at børnene eksperimenterer, ikke at de producerer noget. Børnene får tid til at lære at gøre ting selv, og de er også med i de daglige gøremål. Jeg planlægger aktiviteter ud fra pædagogiske læreplaner og børnenes behov, men jeg har ikke en plan for hver dag. Nogle gange afventer jeg, hvad børnene er optaget af og følger deres initiativer.
 
Marte Meo er en del af mit arbejde. Når jeg anerkender hvert enkelt barn og hjælper det med at sætte ord på sine tanker og handlinger, bliver det mere bevidst om sig selv og de andre i gruppen. Jeg støtter børnene fysisk og følelsesmæssigt, lytter til dem og giver dem plads til at udfolde sig. Der er tid til fordybelse, knus og kram.  Mit mål er at børn udvikler empati, lærer at knytte positive relationer og bliver robuste til at være en del af en større gruppe i børnehaven.
 
For at jeres barn skal føle sig trygt, er det vigtigt at have et godt, tillidsfuldt samarbejde med jer forældre, den gensidige dialog i hverdagen vægter jeg højt. Åbenhed og rummelighed har stor værdi for mig. 
 
En gang om ugen er vi i heldagslegestue.

Faglighed

Jeg har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper i en SFO og blev dagplejer i 1998. Jeg er også medlem af Dagplejens MED-udvalg. Jeg synes, det er spændende at holde mig opdateret og griber gerne fagbøger eller søger viden på internettet. Jeg har bl.a. været på kursus i:

  • Grunduddannelse i dagpleje
  • Pædagogisk grunduddannelse (PGU)
  • Marte Meo
  • Førstehjælp
  • Brandbekæmpelse

Kontakt

Børn og Familier

Tlf.: 57 87 60 00
skole-daginst@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø