Birthe Elisabeth Filt

2 Birthe FiltTusindfrydvej 15
4180 Sorø
Tlf. 55 34 15 60

Om mig

Jeg er født i 1957, gift med Kent og har to voksne børn. Jeg er rolig, god til at skabe en behagelig stemning, kreativ og initiativrig.

Mit hjem

Børnene er i det meste af underetagen med køkken-alrum, stort legeværelse og hall. Haven er indrettet med bl.a. klatrestativ, gynge, legehus og stort fliseareal til at køre på. Jeg bor tæt på sø og skov, som vi ofte besøger.

Hverdagen

Jeg arbejder som naturdagplejer. Børnene kommer ud hver dag og oplever årstiderne og vejret. Hver uge tager vi på udflugt i naturen, enten til fods eller på min Christianiacykel - måske med madpakke. Vi giver os tid til at være nysgerrige, studere en snegl eller regnorm, gå i hjulspor eller lignende. Børnene oplever også madens vej fra jord til bord.

Jeg arbejder med pædagogiske læreplaner, og struktur og gentagelser er en del af min praksis. Jeg har en plan for både dagen og ugen. Det giver ro og tryghed. Der er også plads til at være impulsiv og lytte til børnenes behov. Vi laver gymnastik, balancerer med risposer og tumler på gulvet. Vi maler, synger, læser, danser, lytter til musik og spiller på instrumenter. Knus og kram er der altid plads til. Mit hovedmål er at give barnet tro på, at det kan klare hele verden!

Jeg inddrager forældre i barnets hverdag, lytter til deres ønsker og forventninger og skriver dagligt på info-tavlen i bryggerset. Vi taler om barnet, dets udvikling og små, sjove hændelser.

En gang om ugen er vi i heldagslegestue.

Faglighed

Jeg har tidligere arbejdet i den offentlige forvaltning, været medhjælper i børnehave og vuggestue og blev dagplejer i 1990. Jeg holder mig opdateret om børns udvikling gennem litteratur og samarbejde med kolleger og fagpersoner. Jeg har bl.a. været på kursus i:

  • Grundkursus for dagplejere
  • Marte Meo
  • Børn og natur
  • Førstehjælp
  • Brandbekæmpelse
  • Sprogprojekt: Vi lærer sprog
  • Uddannelsesforløb: Den gode Dagpleje
  • Sorø Kommunes Pædagogiske Pejlemærker

Kontakt

Børn og FamilierSorø Kommunale Dagpleje Nord og Syd

Tlf.: 20 58 06 58 (Nord) / 20 11 77 42 (Syd)  
AdresseSøndergade 20, 1.
4180 Sorø