Science kommune

Sorø Kommune indgik 1. januar 2009 aftale med Dansk Naturvidenskabsformidling om at blive en såkaldt Science kommune sammen med 20 andre danske kommuner. Science kommune tanken udsprang af et ønske om at sætte fokus på naturfagene.

Science kommune var tænkt som et treårigt projekt. Vi valgte dog at fortsætte som Science- kommune, da projektet blev afsluttet - og er derfor stadig Science kommune. Vores science koordinator sætter fortsat en lang række initiativer i gang for at styrke naturfagene bredt. Her kan du se nogle få eksempler: 

  • Hvert år afholder vi First Lego League på Mærsk McKinney Videnscenter i Sorø i samarbejde med en række lokale aktører på naturfagsområdet.
  • Vi deltager i Naturfagsmaraton.
  • Vi arbejder på at få lavet en fælles grejdatabase på tværs af institutionerne i kommunen. Link til databasen offentliggøres senere.
  • Naturvejledning fra Parnas og Kongskilde Naturcenter.
  • Samarbejde med Ringsted på digital- og robotteknologiområdet. Herunder et tæt samarbejder med Coding Pirates Sjælland.

Derudover har alle daginstitutioner deltaget i kurser om at blive naturambassadør, og børnehaverne arbejder med matematiske begreber.

På skoleområdet har vi arbejdet med den fælles faglige naturfagsprøve og med de fælles faglige forløb.

Vi samarbejder også nært med ScienceTalenter og Astra (Undervisningsministeriets Center for læring i Natur, Teknik og Sundhed), for at styrke indsatsen på skolerne, både for elever og lærere.

Kontakt

Børn og Familier

Tlf.: 57 87 60 00
familieraadgivningen@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø