Karoline Andersen

Elmelunden 29                                                                                 Karoline Andersen
4180 Sorø 
                                                                                    

Om mig

Jeg er født i 1991, gift med Rune, og sammen er vi forældre til Victor fra 2014 og Nova fra 2016. Som peron er jeg tålmodig, rolig og imødekommende.

Mit hjem

Børnene opholder sig i husets stueetage hvor der er køkken, gang/bryggers og stue. Jeg har en flisebelagt forhave der er indrettet til børnene, med legehus, sandkasse og diverse køretøjer. Vi har katten Rema og kaninen Felix som bor i vores baghave.

Hverdagen

Børnene opholder sig i hele husets underetage og stuens ene ende er indrettet som legeværelse, hvor vi primært opholder os, når vi skal udfolde os motorisk, samt at lege og bygge huler.

Jeg bor i et naturnært område i gå gang til Tuelsø og Pedersborg sø. Der er to legepladser tæt på hjemmet, som vi bruger til at lege og udfolde os fysisk på. Vi bruger naturen meget i dagligdagen og en gang om ugen går vi til gymnastik sammen med andre dagplejere. Vi er også i heldagslegestue en gang om ugen, som gør at børnene kan danne relationer til andre børn og voksne.

I hverdagen har jeg fokus på at børnene bliver mødt i børnehøjde og at jeg giver dem tid til at blive hørt og anerkendt. Samtidig er det vigtigt for mig at skabe en hyggelig og hjemlig følelse, så børnene føler sig trygge og velkomne. Det betyder også, at hvis børnene har været ked af det ved aflevering, vil jeg give forældrene en opdatering på, hvordan dagen er gået og evt. lige sende en sms til dem. Det skaber gode relationer og et godt samarbejde mellem mig og forældrene. 

De aktiviteter der laves i dagligdagen, tager afsæt i de pædagogiske læreplaner. Jeg bruger læreplanerne til at styrke børnenes sprogbrug og ordforråd samt pirre deres nysgerrighed for verden omkring dem. Det gør vi ved bl.a. at synge og lave sanglege, samt snakke meget i løbet af dagen og ved at sanse naturen. Ved at bruge Marte-Meo metoden, lærer jeg dem at sætte ord på hvad de gør og føler.

Vi laver mange kreative ting, som maler, klippe/klister, perler m.m. Vi samler ting i naturen som vi bruger i dagligdagen og når der bl.a. skal laves juledekorationer.

Jeg går op i at børnene får styrket deres motoriske kunnen, ved bl.a. at lave forhindringsbaner, og udfordre dem i det, de ikke er så gode til, på hver deres individuelle niveau. Jeg har fokus på selvhjulpenhed, som styrker børnenes færdigheder og kompetencer til de skal starte i børnehave.

Faglighed

Faglighed

Jeg har bl.a. arbejdet som sælger og studeret som naturressourcer inden jeg blev dagplejer. Jeg holder mig fagligt opdateret via kurser i bl.a.:

 

  • Grunduddannelse i dagplejer (kommer)
  • Marte Meo (kommer)
  • Førstehjælp
  • Brandbekæmpelse
  • Pædagogiske pejlemærker (kommer)