Christel Buhr

Valmuevej 
4180 Sorø ​Christel Buhr

                                                                                                    

 

Om mig

Jeg er født i 1990, bor sammen med min mand Jonas og vores to døtre fra hhv. 2018 og 2020. Derudover har vi en lille hund som ikke er en del af dagplejens hverdag, men       færde  frit i fter lukketid. Jeg er startet som dagplejer i januar 2023.

 

Mit hjem 

Børnene må være i køkkenalrum, stuen entre, bryggers og indrettet legeværelse hvor vi har mulighed for at fordybe os i kreative projekter eller indrette forskellige læringsmiljøer alt efter børnenes individuelle behov. 

Haven er lukket af, og der er både terrasse, græsareal og små gemmesteder hvor børnene kan udforske deres egen formåen på en tryg og sikker måde. Der er sandkasse og sansegynge, og om foråret planter vi grøntsager eller lignende som vi sammen passer og høster i løbet af sommeren. 

Jeg bor tæt på skoven hvor vi ofte tager på tur og oplever årstidernes skiften. 

 

Hverdagen 

Vi starter dagen i en rolig og afslappet atmosfære. Der er morgenmad indtil kl. 7.30. Inden kl. 9.00 sætter vi os til bords og får lidt brød og frugt/grønt, og kl. 9.00 går dagens aktivitet i gang. Vi er altid ude hvis vejret tillader det - vi tager på tur i ladcyklen til skoven, biblioteket, legepladsen eller på besøg hos en af de andre dagplejere. Inde kan vi lave kreativ aktivitet som fingermaling og tegne, bage boller eller lege hvor vi bruger kroppen. Vi synger også sange som er med til at udvikle børnenes sprog og ordforråd, danser og fejrer højtider. Jeg planlægger aktiviteter med afsæt i de pædagogiske læreplaner ud fra de individuelle behov hos børnene.

Frokost spises ved 11-11.30 tiden og består af rugbrødsmad med pålæg og vand til. Ind i mellem serverer jeg varm mad til frokost. Det er økologisk mad, frugt og grønt i det omgang det kan lade sig gøre. 

For mig er det vigtigt at barnet oplever en hjemlig atmosfære med ro, tryghed og forudsigelighed. Jeg giver mine børn mange kram, og har tid til at sidde og nusse hvis der er behov for det. Jeg sætter ord på børnenes handlinger og følelser, og arbejder med Marte Meo metoden. Mit mål med det er at børnene oplever at blive anerkendt og forstået hver dag. Vi øver og styrker både fin- og grovmotorik, og træner sprog og ordforråd gennem læsning og sanglege. Vi øver og lærer at tage hensyn og drage omsorg for andre, og vi øver ligeledes på at børnene bliver selvstændige og selvhjulpne.

Jeg vægter et ligeværdigt samarbejde med forældrene højt - et samarbejde som bygger på tillid, respekt og ærlighed. 

Jeg ønsker at forældre kan mærke, at jeg holder af deres barn. Jeg tager imod barnet med et kram om morgenen, og hjælper med at få sagt farvel. Hvis barnet er ked af det, skriver jeg altid en sms senere og fortæller hvordan et går. Om eftermiddagen fortæller jeg om dagens gang og viser billeder. 

En dag om ugen er vi til gymnastik med de andre dagplejere i området. En dag om ugen er vi på legeplads med de andre dagplejere i området.

Sorter efter