Britta Schak Simonsen

Britta Simonsen

Jernbandegade 10A
4291 Ruds Vedby

Om mig

Jeg er født i 1969, gift med Carsten, og vi har tre børn. Benjamin fra 1996, Rebecca fra 1998 og Amanda fra 2001. Jeg er rolig, imødekommende og har et positivt sind. Vi har en Engelsk Springer Spaniel, Jackson, fra januar 2019.

Mit hjem

I vores hus har børnene et stort legerum på 30 kvadratmeter - samt er i køkkenet. Haven er indrettet med bl.a. gynger, rutsjebane og sandkasse.

Hverdagen

Dagens aktiviteter afhænger af de børn, jeg har. Med de små er jeg på gulvet, leger og træner motorik f.eks. ved at gynge i hængekøje eller kravle på trappetrin. Med de store børn træner jeg også motorik, slår kolbøtter og laver gymnastik. Et par gange om måneden bager vi, og om efteråret sylter vi rødbeder. Vi klæder os ud, maler, leger med modellervoks og hjælper hinanden med at vaske legetøj. Jeg arbejder hver uge struktureret med sprogudvikling, ved brug af billedkort med ord, spil, sange, historier og leg.

Jeg gør meget ud af at have øjenkontakt med børnene, se deres initiativer og sætte ord på dem. Jeg møder dem på deres niveau med kram og udfordringer, de kan håndtere. Jeg undgår helst at skælde ud og guider i stedet børnene. Jeg har tid og ro til at tilrettelægge dagen efter deres behov for eksempelvis en ekstra lur eller at lege lidt længere i det gode vejr.

Jeg noterer hver uge, hvad vi laver i forhold til de pædagogiske læreplaner, så jeg kan følge børnenes udvikling og læring. Mit mål er, at de er glade for at være sammen med andre, kan vise hensyn, få og give omsorg, tror på sig selv og er stærke sprogligt og motorisk.

Et godt forældresamarbejde er vigtigt, og jeg fortæller både om gode og svære ting. Jeg beder forældre gøre det samme, lytter og respekterer også, hvis jeg ikke er enig. Far og mor er velkommen til at sidde ned, imens barnet spiser færdig, når de henter om eftermiddagen.

En gang om ugen er vi i heldagslegestue.

Faglighed

Jeg har været dagplejer siden 2002 og er oprindelig uddannet pædagog og har tidligere arbejdet i børnehave. Jeg er også koordinator i mit område. Jeg læser gerne faglitteratur og tager på kursus i bl.a.:

  • Grunduddannelse i dagpleje
  • Marte Meo
  • Konflikthåndtering
  • IT
  • Udsatte og sårbare børn
  • Førstehjælp
  • Brandbekæmpelse
  • Uddannelsesforløb: Den gode Dagpleje
  • Sprogprojekt: Vi lærer sprog

Kontakt

Børn og FamilierSorø Kommunale Dagpleje Nord og Syd

Tlf.: 20 58 06 58 (Nord) / 20 11 77 42 (Syd)  
AdresseSøndergade 20, 1.
4180 Sorø