Bliv pædagogisk assistent
- Som pædagogisk assistent kan du arbejde med børn, unge og voksne inden for det almindelige pædagogiske område og specialområdet. Du kan arbejde i specialinstitutioner, døgninstitutioner og andre tilbud med pædagogisk indhold.
- Som pædagogisk assistent bruger du din person og faglige færdigheder til at støtte og vejlede børn, unge og voksne i deres udvikling.
- For at blive optaget på uddannelsen skal du have en uddannelsesaftale med kommunen.
- Elevstillingerne slås op på kommunens hjemmeside under Ledige job.
- Du skal søge optagelse på uddannelsen via stillingsopslagene under Ledige job.
- Vi slår stillingerne op efter sommerferien og efter juleferien.
Hvordan bliver jeg pædagogisk assistent?
Ønsker du at blive pædagogisk assistentelev, skal du søge optagelse på uddannelsen via stillingsopslagene under Ledige job.
Sorø Kommune ansætter elever 2 gange om året efter forudgående ansættelsessamtale. De elever, vi ansætter, indgår en uddannelsesaftale med Fagcenter Børn og Familier. Skoleperioderne finder som udgangspunkt sted på SOSU Sjællands skole i Slagelse
Sorø Kommune sørger for praktikplads i de praktikforløb, du kommer til at være på i løbet af uddannelsen. I praktikperioderne er der 37 timers arbejdsuge, hvoraf 4 timer skal bruges på studietid. Gennem hele praktikforløbet modtager du vejledning af en praktikvejleder.
For at du kan blive optaget på uddannelsen er der nogle krav som skal være opfyldt. Disse krav er forskellige, alt efter om du er under eller over 25 år.
Krav, hvis du er under 25 år
Den pædagogiske assistentuddannelse varer 2 år og 1½ måned. Uddannelsen veksler mellem skole og praktikophold. I uddannelsen er der 3 praktikker og 4 skoleperioder.
Før du udfylder ansøgningsskemaet, skal du have afsluttet eller være i gang med at afslutte grundforløb 2.
Krav, hvis du er over 25 år
EVU (erhvervsuddannelse for voksne) er et individuelt tilrettelagt forløb for dig, som er over 25 år. En EUV er kortere end normalt, da du får dele af uddannelsen godtskrevet.
Inden du starter på uddannelsen, skal du have udført en realkompetencevurdering på SOSU-skolen og alt efter din tidligere uddannelses og erhvervserfaring, tilpasses uddannelsesforløbets sammensætning, længde og indhold til et konkret uddannelsesforløb for dig.
Før du udfylder ansøgningsskemaet skal du sikre dig, at du opfylder kravene:
- Jeg har afsluttet eller er i gang med at afslutte grundforløb 2
- Jeg har fået lavet en realkompetencevurdering (RKV)
- Jeg har minimum 02 eller tilsvarende i både dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse.
Læs mere om realkompetencevurderingen.
Løn under uddannelsen
Som pædagogisk assistentelev i Sorø Kommune får du løn under uddannelsen samt ansættelse på 37 timer. Du også får løn i skole- og praktikperioderne.
Er du over 25 år, kan du søge om voksenelevløn. Du kan få voksenelevløn, hvis du ved uddannelsesaftalens indgåelse er fyldt 25 år og har mindst 1 års relevant erfaring inden for det pædagogiske område inden for de sidste 4 år. Det skal kunne dokumenteres.
Du kan finde løntrinnene på FOA's hjemmeside
Krav og forventninger til dig
Når vi optager elever til pædagogisk assistentuddannelsen i Sorø Kommune sker det ud fra en helhedsvurdering af elevens samlede kvaliteter og kompetencer, og ansøgeren skal opfylde de formelle adgangskrav for uddannelsen.
Når du er i praktik, skal du indgå aktivt i arbejdsstedets daglige opgaver. Som elev under uddannelse forventes det, at du er nysgerrig, undrende, spørger, reflekterer og forholder dig til det, du ser, hører og oplever på praktikstedet. Det er vigtigt, at du er åben for dialog, udvikling og konstruktiv kritik og bidrager med egne ressourcer, kompetencer og erfaringer
Du skal have lyst til at arbejde med mennesker, relationer og udvikling. Det kræver, at du er interesseret og ambitiøs i din uddannelse, og at du er robust.
Derudover forventer vi, at du er mødestabil. Du vil være omfattet af Sorø Kommunes fraværspolitik.
Kontakt
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
4180 Sorø