Støtte og pleje

Plejebolig

Du kan søge om en plejebolig, hvis du ikke længere kan klare dig i dit eget hjem og har et stort behov for pleje.

En plejebolig er for dig, der har et stort behov for pleje, støtte og nærvær. Alle plejeboliger ligger på et plejecenter, og der er personale til stede hele døgnet.

Du spiser og laver aktiviteter sammen med plejecentrets andre beboere, og du kan få hjælp til både personlige og praktiske opgaver.

Sådan får du en plejebolig

  1. Søg om at få en plejebolig
  2. En visitator fra Team Ældre kontakter dig senest 8 uger efter, at vi har fået din ansøgning
  3. Du og visitatoren aftaler et tidspunkt, hvor visitatoren kommer på besøg hjemme hos dig
  4. Hvis du bliver godkendt til en plejebolig, bliver du sat på venteliste til de plejecentre, du har ønsket.

Garantiventeliste

Når du er blevet godkendt til en plejebolig, har du mulighed for at komme på en garantiventeliste. Det betyder, at du er sikret tilbud om en plejebolig inden for 2 måneder.

Du kan dog kun komme på garantiventelisten, hvis det ikke betyder noget for dig, hvilket plejecenter du får en bolig på. Det gælder også, hvis du søger bolig i en anden kommune.

Når du får tilbudt en plejebolig

Får du tilbudt en plejebolig, har du meget kort betænkningstid. Siger du ja til plejeboligen, skal du flytte ind i boligen hurtigst muligt.

Hvis du afviser et boligtilbud, har det i første omgang ikke konsekvenser for din mulighed for at få tilbudt en anden bolig. Afviser du flere gange en tilbudt bolig, vil det blive vurderet, om en plejebolig fortsat er den rette bolig for dig.

Søg om plejebolig

For at søge om plejebolig skal du have følgende ved hånden:

  • NemID eller MitID (Løsningen kan også gennemføres uden NemID)
  • Pårørende/kontaktpersons adresse
  • Navn og telefonnummer til egen læge
  • Navn og adresse på plejecentret
  • Oplysninger om pension

Søg om plejebolig

Hvis du ikke har NemID/MitID:

Har du ikke NemID/MitID kan du i stedet ansøge ved at udfylde et skema og sende det til Sorø Kommune, Team Ældre.

Sorø Kommune
Social Service, Team Ældre
Rådhusvej 8

4180 Sorø

Hent skema til ansøgning om plejebolig

Sorø by

Egecentret er beliggende centralt i Sorø by.

Du vil opleve, at vi vægter tryghed og nærhed for dig højt. Vi er et mindre sted, hvor bygninger og udeområder indbyder til socialt samvær og hygge.

På Egecentret har vi både almindelige plejehjemspladser og midlertidige pladser.

Hvis du har brug for flere informationer om Egecentret, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Egecentret på portalen Plejehjemsoversigten

Holbergcentret er beliggende midt i Sorø By, tæt på indkøbsmuligheder og offentlig transport, så dine pårørende har let ved at komme og besøge dig.

Trods den centrale beliggenhed ligger plejecentret samtidig ved naturskønne områder og har både skoven, Sorø Akademi og Sorø Sø ganske tæt på.

Rosenhuset, der er en del af Holbergcentret, er et specialtilbud til dig, der har en demensdiagnose.

Hvis du har brug for flere informationer om Holbercentret og Rosenhuset, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Holbergcentret på portalen Plejehjemsoversigten

Venneforeningen Holbergcentrets Venner

Venneforeningen Holbergcentrets Venner har til formål at være en støtte for beboere, personale og ledelse på Holbergcentret og i Rosenhuset, at medvirke til, at beboerne har et rart miljø, samt at der er et godt samarbejdsklima.

Læs mere om Venneforeningen - Holbergcentrets Venner

Røde Kors Hjemmet ligger i et villakvarter tæt på Pedersborg Sø i rolige og grønne omgivelser.

På Røde Kors hjemmet er det vores mål at skabe Det Gode Liv. Det gør vi ved at sætte dig i centrum og tage udgangspunkt i dine individuelle behov.

Hvis du har brug for flere informationer om Røde Kors Hjemmet, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Røde Kors Hjemmet på portalen Plejehjemsoversigten

Plejehjemmet Magdalene Marie er et friplejehjem, der er beliggende på Frederiksberg i Sorø. Det er et moderne og bæredygtigt plejehjem med hyggelige gårdhaver.

Mariehjemmene er en stærkt værdibaseret organisation, som arbejder for at mennesker kan forfølge deres drømme – fordi alle fortjener et godt liv. Magdalene Marie er et privat plejehjem, som bygger på de samme værdier, som de øvrige plejehjem under Mariehjemmene.

Hvis du har brug for flere informationer om Magdalene Marie, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Plejehjemmet Magdalene Marie

Selvom det er et friplejehjem skal du godkendes til en plejebolig i den kommune, hvor du bor, for at du kan komme på venteliste til Magdalene Mariehjemmet.

Lynge

Lynge Plejeboliger er et specialtilbud til dig, der har en demensdiagnose.

Vi vægter tryghed og nærhed for dig højt. Vores beliggenhed ud til åbne marker i byen Lynge er ideel, da det er med til at skabe ro.

Vi er et mindre sted, hvor bygninger og udeområder indbyder til socialt samvær og giver rummelighed.

På plejedecentret er der også aflastningspladser og et dagtilbud for borgere med demens.

Hvis du har brug for flere informationer om Lynge Plejeboliger, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Lynge Plejeboliger på portalen Plejehjemsoversigten

Slaglille

Slaglille Plejeboliger ligger i landlige omgivelser med udsyn til åbne marker. Der er 5 km til Sorø centrum og busstoppested lige ved døren, så det er nemt for dine pårørende at komme på besøg, også selvom de ikke har egen bil.

Vi prioriterer tryghed og socialt samvær højt og nyder at kunne se årstiderne fra vores overdækkede terrasse, der har udsigt ud over markerne.

Hvis du har brug for flere informationer om Slaglille Plejeboliger, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Slaglille plejeboliger på portalen Plejehjemsoversigten

Dianalund

Plejecentret er centralt beliggende i Dianalund nær ved indkøbsmuligheder.

Plejecenteret har to afdelinger: Mølleparken, som er et alment plejecenter, og Blomstergården, der er et specialtilbud til borgere med demens. Begge har dejlige gårdhaver, der indbyder til socialt samvær.

Mølleparken/Blomstergården er et idrætscertificeret plejecenter. Det indebærer, at der dagligt er aktiviteter af forskellig art.

Hvis du har brug for flere informationer om Mølleparken og Blomstergården, f.eks. kontaktinformationer eller antal boliger, kan du finde dem på:

Læs mere om Mølleparken/Blomstergården på portalen Plejehjemsoversigten

POLITIK OG INDFLYDELSE

Tilsynsrapporter

Vi fører løbende tilsyn med de plejecentre, der er i Sorø Kommune. Det gør vi for at sikre, at vi hele tiden tilbyder de bedst mulige vilkår til dig som borger.

Styrelsen for patientsikkerhed og Arbejdstilsynet foretager også løbende tilsyn.

Se tilsynsrapporter

POLITIK OG INDFLYDELSE

Kvalitetsstandarder

Kriterierne for at søge en ældrebolig er besluttet af Kommunalbestyrelsen. Dem kan du læse i vores kvalitetsstandard for Ældre- og plejeboliger her:

Kvalitetsstandarder

Kontaktinfo

Social og Sundhed
Social Service, Team Ældre

Telefontid

Mandag-fredag 11-12