Opdaterede ejendomsskattebilletter

Har du modtaget flere ejendomsskattebilletter? Mange boligejere vil modtage opdaterede ejendomsskattebilletter fra kommunen for årene 2021-23. Dette skyldes, at den oprindelige beregning af grundskylden (ejendomsskatten) for disse år blev foretaget på et midlertidigt grundlag, da vurderingen for 2020 endnu ikke var klar.

Hvad betyder det for dig som boligejer?

Nu, hvor de nye vurderinger for 2020 er klar, vil din kommune beregne den endelige skat baseret på disse vurderinger og efterregulere din grundskyld for 2021, 2022 og 2023. Du vil modtage en ny ejendomsskattebillet for hvert af disse år.

Hvad hvis din grundskyld stiger?

Indtil 2023 var der et loft over, hvor meget din grundskyld kunne stige hvert år. Da langt de fleste boligejere er tilmeldt indefrysningsordningen for grundskyld, vil eventuelle stigninger også blive indefrosset, indtil den dag du sælger din bolig.

Læs mere om beregningerne hos Vurderingsportalen:

Sådan beregner vi din grundskyld for årene 2021-2023 

Hvad hvis du har købt eller solgt en bolig for nylig?

Hvis du er ny boligejer, og du modtager en opkrævning for en periode, hvor en tidligere ejer ejede ejendommen, bør du tjekke din købsaftale. Det samme gælder, hvis du er en tidligere ejer, og kommunen har udbetalt overskydende grundskyld til den nye ejer. I begge tilfælde er det den aktuelle ejer, der får en eventuel opkrævning eller penge tilbage, når grundskylden efterreguleres.

Læs mere om efterregulering, hvis boligen har fået ny ejer efter 1. januar 2021 Ny ejer efter 1. januar 2021:

Efterregulering af grundskyld