Pressemeddelelse

Sorø Kommune tilbage i top-25 over mest erhvervsvenlige kommuner

07-09-2023

Dansk Industris årlige analyse over kommunernes erhvervsvenlighed placerer Sorø Kommune på en 24. plads – en stor fremgang fra 2022. Dermed vurderes kommunen i 2023 som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland.

Dansk Industris årlige analyse over kommunernes erhvervsvenlighed er netop blevet offentliggjort. Med den kom også en glædelig nyhed for Sorø Kommune, der er gået hele 23 pladser frem ift. analysen fra 2022. Sorø Kommune er dermed nu på en 24. plads ud af landets 92 kommuner mod en 47. plads i 2022 og vurderes i årets analyse som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland.

Det er naturligt noget, der glæder erhvervschef i Sorø Kommune, Laila Carlsen:

”Det er dejligt, at vi er tilbage på sporet – og at vi ligefrem vurderes som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland er en ekstra bonus. Vi er meget glade for den fremgang, vi kan se, og for at virksomhederne har taget godt imod de tiltag, vi har gjort det seneste år.”

Også Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen, er glad for den flotte fremgang i årets analyse:

”Sorø Kommune har altid ligget i den bedste tredjedel, men dykkede i 2022 fra en 23. plads til en 47. plads. Vi er derfor meget glade for nu igen at være tilbage og oven i løbet ligge på førstepladsen i DI Vestsjælland og i regionen.”

Fremgang i 9 af 10 kategorier

Sorø Kommune er gået frem i 9 ud af analysens 10 kategorier. Eneste kategori, hvor kommunen oplever en tilbagegang, er ift. Uddannelse, hvor man går fra en 34. plads til en 56. plads.

Kommunen er bl.a. gået fra en 40. plads til en 18. plads i kategorien Overordnet erhvervsvenlighed, og Sorø Kommune ligger som nr. 15 på spørgsmålet om de lokale virksomheders tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed.

”Især glæder vi os over at være kommet over landsgennemsnittet, hvad angår, om virksomheder vil anbefale andre at etablere sig i kommunen – her er Sorø Kommune gået fra en 59. plads til 25. pladsen,” udtaler Gert Jørgensen.

Ift. Sagsbehandling har Sorø Kommune også taget et stort skridt i den rigtige retning. Især ift. sagsbehandlingstider på byggesager har kommunen rykket sig fra en 80. plads til en 22. plads, og virksomhederne giver udtryk for at opleve en højere grad af kompetent og effektiv sagsbehandling i forbindelse med byggesager end i 2022.

”Vi er speedet markant op på byggesagsbehandlingstiden, og det er min oplevelse, at virksomhederne er meget tilfredse med vores dialog med dem,” fortæller Gert Jørgensen.

Et af de områder, hvor Sorø Kommune placerer sig mindre godt er Infrastruktur og transport. Der har de senere år været arbejdet med både at nedgrave fibernet og fjernvarmerør flere steder i kommunen, hvilket naturligt har skabt midlertidige gener i trafikken. Kommunen er dog gået otte pladser frem inden for denne kategori ift. 2022.

Flere af Sorøs nabokommuner er ligesom Sorø Kommune gået frem i årets analyse, hvilket Laila Carlsen glæder sig over.

”Det er dejligt at være del af en region, der har fokus på de gode forhold for erhvervsdrivende, som kan trække både nye arbejdspladser og borgere til regionen.”

 

Yderligere informationer

Hele DI’s analyse 2023 kan læses her

Resultaterne for Sorø Kommune kan læses her