Pressemeddelelse

Sorø Erhverv fører studerende og virksomheder sammen

27-09-2023

20 studerende fra Zealand har været med Sorø Erhverv på bustur og matchmaking hos fire af Sorø Kommunes spændende virksomheder, Kongskilde Industries A/S, Mølbro Production A/S, Sorø Maskin Industri og ASA-LIFT A/S. Formålet er at hjælpe de studerende til værdifuld erhvervserfaring og at hjælpe virksomhederne med at finde det rette match til praktik, studiejobs og på sigt ansættelse.

Virksomheder har brug for arbejdskraft, og studerende har brug for erhvervserfaring. Derfor inviterede Sorø Erhverv tirsdag den 26. september 20 studerende fra Zealand – Sjællands Erhvervsakademi – på bustur rundt til en række af Sorø Kommunes virksomheder. Formålet med turen var at matche virksomheder og studerende til studiejobs og netværk hos det lokale erhvervsliv.

”Det giver rigtig god mening at føre studerende og virksomheder sammen på denne måde. Virksomhederne møder dygtige kandidater til projektarbejde og studiejobs, og de studerende får muligheden for at lande et studiejob, der giver dem erhvervserfaring og måske en fod indenfor ift. job efter endt uddannelse,” fortæller erhvervschef Laila Carlsen fra Sorø Erhverv.

De studerende, der kommer fra uddannelsen Produktionsteknolog, blev på busturen præsenteret for en række virksomheder, som har brug for netop deres kunnen – f.eks. i form af hjælp til procesoptimering, udarbejdelse af produktionstegninger og lignende.

Direktør Knud Rughave fra Mølbro Production A/S var glad for besøget og opfordrede de unge studerende til at søge praktikplads i forbindelse med en række nye projekter hos virksomheden.

Anja Nielsen viser rundt på Kongskilde Industries A/S

Anja Nielsen viser rundt på Kongskilde Industries A/S. Foto: Sorø Erhverv

 

Rundvisning på Mølbro Production A/S. Foto: Sorø Erhverv