Nyhed

Ukrainske borgere får cykler fra Akademiets elever

01-05-2023

Eleverne fra Sorø Akademis frivillighedskæmper-gruppe har stået for at donere 20 cykler til ukrainske flygtninge i Sorø Kommune.

En gruppe elever på Sorø Akademi fik en god idé, da de fik nys om 20 cykler, som ikke længere blev brugt i skolens idrætsundervisning. De tog kontakt til Sorø Kommune og spurgte, om de kunne donere cyklerne til kommunens flygtninge fra Ukraine. Det blev et stort ”JA, TAK!”

For to uger siden hentede vores medarbejdere i Nytteindsatsen cyklerne på Akademiet og kørte dem til Nytteindsatsens værksted, hvor de er blevet sat i stand og gjort helt køreklar.

Fredag blev de første tre cykler afleveret til deres nye ejere, som var meget glade for donationen. Med cyklerne får de mulighed for langt nemmere at komme til og fra job, praktik, løntilskud, skole mv.

”Jeg vil gerne sige tusind tak til Akademiet for at række hånden ud og tænke på os og vores flygtninge. Det betyder meget for mange af vores flygtninge, da både transport og hverdagslogistik nu bliver lettere,” udtaler Kenneth Damsgaard Hyde, Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Sorø Kommune.

En stor tak for donationen til eleverne fra Sorø Akademis frivillighedskæmper-gruppe!

Foto: Sorø Kommune
Foto: Sorø Kommune