Nyhed

Lærling hædret med Sorø Erhvervs Elev- og Lærlingepris

25-05-2023

Sorø Erhverv har i dag uddelt deres Elev- og Lærlingepris. Prismodtageren udvælges blandt elever og lærlinge, som er indstillet til prisen af deres arbejdsgiver.

I dag kunne Sorø Erhverv, Sorø Kommunes erhvervskontor, for anden gang overrække Sorø Erhvervs Elev- og Lærlingepris. Prisen gives til en elev eller lærling, som har gjort noget særligt, for eksempel fagligt, på arbejdspladsen, som kollega eller noget tredje.

Lokale virksomheder fra Sorø Kommune havde også denne gang indstillet en række gode kandidater til prisen, så valget var ikke nemt for dommerkomitéen, der består af Sorø Erhverv, Sorø Erhvervsudviklingsråd og Sorø Avis.

Modtageren af Elev- og Lærlingeprisen for foråret 2023 blev 21-årige Simon Straube Johansen, som den 31. marts i år blev færdiguddannet som anlægsstruktør hos Entreprenør Jes Pedersen Sorø ApS.

Martin Jørgensen, administrationschef hos Entreprenør Jes Pedersen, har i sin indstilling blandt andet lagt vægt på følgende:

  • Simon startede i 2017 som en lidt usikker, genert ung mand af relativt få ord, og kan nu, oven på en fantastisk indsats gennem seks år, kalde sig færdiguddannet som anlægsstruktør.
  • Vi er stolte af Simon, af den unge mand han har udviklet sig til, af hans indsats igennem hele forløbet – han er vokset til at være en dygtig og engageret håndværker, som også er en vellidt, god kollega og medarbejder. Han er et stjerne-eksempel på, at ”man kan, hvad man vil”, og vi er meget glade for, at han har valgt at blive i virksomheden som udlært anlægsstruktør.
  • Vi skal have flere håndværkere som Simon.

Simon blev meget overrasket, men også glad og stolt, da han lige havde sundet sig lidt.

”Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville fortsætte hos Jes Pedersen, da jeg var udlært. Jeg elsker friheden i jobbet, og at vi kan ”passe os selv”. Vi møder tidligt kl. 6.00 hver morgen, men til gengæld har vi fri kl. 14.00,” fortalte han erhvervschef i Sorø Erhverv Laila Carlsen og formand i Sorø Erhvervsudviklingsråd Malene Frandsen, som overrakte ham prisen.

Prisen består af blomster, diplom, trofæ samt et gavekort på 1.000 kr. fra Sorø Håndværkerforening. Næste Elev- og Lærlingepris uddeles til endnu en elev eller lærling i Sorø Kommune i efteråret 2023.

Elev- og Lærlingeprisen forår 2023
Modtageren af Elev- og Lærlingeprisen for foråret 2023 blev 21-årige Simon Straube Johansen, som den 31. marts i år blev færdiguddannet som anlægsstruktør hos Entreprenør Jes Pedersen Sorø ApS.