Pressemeddelelse

Græshoppens ni pavilloner er på plads

04-05-2023

Ni pavilloner, der skal huse satellit-institutionen Græshoppen, blev løftet på plads tirsdag den 25. april. Efter sommerferien rykker ca. 15 vuggestuebørn og op til 20 børnehavebørn ind i de nye lokaler.

Tirsdag den 25. april var en stor dag for daginstitutionen Grønnegården. Her blev de ni pavilloner til daginstitutionens satellit, som allerede har fået navnet ’Græshoppen’, nemlig kranet på plads ved Frederiksberg Skole. Skolens SFO-børn så nysgerrigt til, da den store kran løftede de ni pavilloner på plads.

Græshoppen slår dørene op for ca. 35 børn i alderen 0-6 år fordelt på 2 stuer efter sommerferien. Frem til da skal pavillonerne gøres færdige indvendigt og indrettes, og der skal opsættes legeplads til institutionen.

Formand for Børn og Undervisningsudvalget Jakob Spliid glæder sig til, at pavillonerne snart kan tages i brug:

”Det glæder mig, at vi snart kan tilbyde flere daginstitutionspladser. Børnene får nogle rigtig gode rammer i den nye satellit, Græshoppen – både ude og inde. Den er placeret tæt ved skolen, hvor børnene for eksempel har mulighed for at benytte boldbanerne og hallen eller komme på tur i skoven.”

De stigende prognoser for antallet af børn i kommunen har medført et behov for flere dagtilbud i område syd. Her er pavillonerne en både god, nem og hurtig løsning, og Børn og Undervisningsudvalget besluttede derfor i 2022, at Sorø Kommune skulle opsætte en pavillon til dagtilbudsområdet ved Frederiksberg skole.

Foto: Sorø Kommune
Foto: Sorø Kommune