Pressemeddelelse

Stor børnekulturfestival til september i hjertet af Sorø

14-06-2023

Børn og deres familier er i centrum, når en ny børnekulturfestival i Sorø fylder en lørdag i september med to gratis børnekoncerter samt sjove, oplevelsesrige og kreative aktiviteter for hele familien. Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 16. september 2023!

KulturKaptajner og Sorø Synger er i samarbejde med kommunens kulturinstitutioner gået sammen om at skabe et nyt format: en festival for børn i alderen 0-7 år. Her kan børn og deres familier komme helt tæt på musik, kunst, kulturhistorie og børnelitteratur. Festivalen bygger oven på eksisterende kulturprojekter i Sorø Kommune, hvor børn møder kunst og kultur i daginstitutioner og skoler.

Hvad sker der?

Sang og musik, dans og teater, billeder, troldespor, spændende fortællinger, sæbebobler, højt til himlen og fællesskabet er i fokus, når børnekulturen fylder Sorøs gader og stræder for en dag. På børnekulturfestivalen bliver der mulighed for at gå på opdagelse og opleve med alle sanser.

Det samlede program vil blive offentliggjort efter sommerferien. Men vi kan allerede afsløre, at det er muligt at opleve to gratis koncerter med Sorø Synger og Musiske Skole på Den Grønne Scene. Sorø Museum, Kunstmuseum, Bibliotek og Musiske Skole slår også dørene op og inviterer børnene og deres familier inden for til at deltage i kreative og kunstneriske workshops.

Derfor skal I komme

”I KulturKaptajner har vi generelt fokus på at inddrage forældrene, fordi det er en vigtig del af børnenes udvikling, at de oplever kulturen i fællesskab med deres forældre. Man kan tale om det derhjemme bagefter, og det udvider børnenes oplevelse. Så smid, hvad I har i hænderne og kom ud og oplev noget sammen med børnene på børnekulturfestivalen”, siger børnekulturkonsulent Maria Holst Andersen.

På børnekulturfestivalen kan børnene nemlig invitere deres forældre til at afprøve det univers og aktiviteter, som de har mødt og kender fra både KulturKaptajner og Sorø Synger i deres dagtilbud og skole.

”Det at synge er helt naturligt for vores børn og bruges til spontant sjov, fællesskab, leg, huskeremser, osv. På Børnekulturfestivalen håber vi, at forældrene møder op med samme nysgerrighed og kaster sig ud i en sangoplevelse med deres børn. Vi skal have en festlig og boblende dag sammen – og hvis det lykkes os at inspirere børn og forældre til at synge videre hjemme, så er vi meget glade”, siger Lykke Borello fra Sorø Synger.

FAKTA

Børnekulturfestivalen afholdes lørdag d. 16. september 2023 kl. 10.00-13.00 på Sorøs Grønne Scene og omkringliggende kulturinstitutioner. Programmet for dagen bliver offentliggjort i løbet af august. Så hold øje med plakater og i avisen.

Arrangører: KulturKaptajner og Sorø Synger i samarbejde med Sorø Museum, Kunstmuseum, Bibliotek og Musiske Skole.

KulturKaptajner er Sorø Kommunes lokale børnekulturindsats, der rækker ud til alle børn i alderen 0-7 år gennem forskellige kulturforløb i dagtilbud og skole.

Læs mere under ’Kultur og fællesskab’

Sorø Synger er et nyt sangkraftcenter, der arbejder for at fremme sangen og gøre den til en naturlig del af alles hverdag i Sorø Kommune.

Læs mere på sorøsynger.dk