Pressemeddelelse

Ændringer i den kollektive trafik i Sorø Kommune fra 10. december

01-12-2023

Pr. 10. december 2023 ændres der i to busruter i Sorø Kommune. Buslinje 422 i Sorø nedlægges, og buslinje 420 stopper med at køre over Dianalund. Der vil stadig være halvtimesdrift mellem Sorø Busterminal og Sorø Station, og der findes gode alternativer til offentlig transport i, til og fra Dianalund.

10. december 2023 træder to politisk besluttede ændringer i den kollektive trafik i Sorø Kommune i kraft. Ændringerne sker ud fra en vurdering af passagertal og borgernes mulighed for at benytte andre tilbud i den kollektive trafik på samme strækninger.

Fortsat halvtimesdrift mellem Sorø Byterminal og Sorø Station

I dag servicerer både buslinje 421 og 422 Sorø med halvtimesdrift. Pr. 10. december tages buslinje 422 ud af køreplanen, og 421 vil i stedet servicere hele strækningen fra Smedeparken til Katrinelyst.

Halvtimesdriften mellem Sorø Byterminal og Sorø Station bliver opretholdt med buslinjerne 421, 425 og 570, som alle stopper ved såvel byterminalen som stationen. Derudover kører flere andre busser også mellem byterminalen og stationen, herunder skolebusser.

Alternative løsninger i og omkring Dianalund

Den regionale buslinje 420 har hidtil seks gange i døgnet kørt via Dianalund som en ekstrabestilling fra Sorø Kommune. Dette ophører pr. 10. december. Der er dog gode alternativer både i Dianalund og mod Holbæk og Slagelse.

Borgere i eller omkring Dianalund, der bruger buslinje 420 for at komme til f.eks. Slagelse eller Stenlille, kan i stedet bruge Tølløsebanen for at komme frem. En rejse med Tølløsebanen fra Dianalund Station til Slagelse Station er ca. 8 minutter hurtigere end samme rejse med buslinje 420.

Har man brug for at komme fra Dianalund Station til Holbæk Station, kører regionaltog videre fra Tølløse. Rejsetiden mellem Dianalund og Holbæk er her den samme som med buslinje 420.

Borgere, der skal fra Tersløse til f.eks. Slagelse, Stenlille eller Tølløse, kan køre med buslinje 570 til Dianalund Station, hvorfra Tølløsebanen kører.

Se kort over den nedlagte rute 420 i Dianalund samt alternative ruter

Senest opdateret 01-12-2023