Nyhed

Oplev naturen på Maglebjerg

11-08-2023

Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Sorø inviterer sammen med Den Danske Naturfond og Sorø Kommune til en hyggelig eftermiddag i naturen mandag den 21. august kl. 14-16.

Kom og mød os på Maglebjerg, til fejring af samarbejder og frivillighed i naturplejen. DN Sorøs naturplejegruppe har i mange år ryddet krat og plejet overdrev på Maglebjerg, og spor-gruppen har lavet og vedligeholdt spor i området til glæde for rigtig mange lokale og besøgende. Det samarbejde vil også fremover bestå og udvikle sig med lokal opbakning.

Arrangementet finder sted den 21. august kl. 14-16. Du kommer til Maglebjerg ved at følge gult spor til trappen midt på Maglesvinget.

Maglebjerg ligger i den østlige ende af Store Åmose. Det er en del af det 25 ha store naturområde, Maglebjerg Mose, hvor Sorø Kommune og Den Danske Naturfond arbejder sammen om at forbedre naturen. Fra det 44 meter høje Maglebjerg er der den fineste udsigt over Store Åmose-bassinet. Hele området indgår i Naturpark Åmosen. Der er flere afmærkede spor i området, og på Naturfondens arealer er der fri adgang til naturoplevelser året rundt

Parkering kan ske ved bålhytten på Maglemosevej 3A eller ved Assentorp Camping på Højbodalvej 35 (Assentorp, 4295 Stenlille).

Parkering ved Naturfondens sommerhus på Maglesvinget 6 er forbeholdt presse og arrangører.

Niels Hilker, Formand for DN-lokalafdeling Sorø: 30400509/ niels.hilkers@gmail.com

Mads Jacobsen, Chefkonsulent i Den Danske Naturfond: 20404421/ mj@naturfonden.dk

Line Magnussen, projektleder i Teknik, Miljø og Drift, Sorø Kommune: 57876348/ lsma@soroe.dk

KOntaktinfo

Teknik, miljø og drift