Pressemeddelelse

Sorø huser fodboldfest for socialt udsatte mennesker

19-04-2023

Fredag den 28. april bliver en lille del af Sorø Stadion omdannet til en kæmpe fodboldfest, når Sorø Kommune og OMBOLD afvikler Det Åbne Sjællands Mesterskab i gadefodbold for mennesker i udsatte positioner.

Op mod 150 spillere forventes at deltage i dette års åbne Sjællands Mesterskab (SM) i gadefodbold, som skal spilles i Sorø. Der er derfor lagt op til et brag af en fodboldfest, når mennesker i udsatte positioner fra hele landet samles på Sorø Stadion for at kæmpe om pokaler, medaljer og ære.

Men selvom der er ædelt metal på spil, vil dagen også ose af livsglæde, frihedsfølelse og et trygt miljø, hvor der er plads til forskelligheder. 

- Jeg prøver at spille med i alle de OMBOLD-stævner, jeg kan. Jeg nyder det høje humør og det trygge fællesskab, der er til stævnerne. Selvom alle gerne vil vinde, så synes jeg også, at vi er gode til at passe på hinanden. Det handler om, at alle skal have en god oplevelse, så vi går ikke alt for hårdt til hinanden, og de gode hold holder lidt igen, når de spillere mod nogle af de hold, som ikke har lige så gode spillere, fortæller Tan Khan Nguyen, der spiller for Tans Kæmper.

Fodbold, fællesskab og forandring

En fællesnævner for spillerne, der skal trylle med bolden til SM, er, at de af den ene eller anden grund ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt. De har dog stadig lyst til at spille fodbold og være sociale med ligesindede, og det er netop det, OMBOLD tilbyder.

I OMBOLD er der ingen der bliver set ned på. Tværtimod bliver alle set som engagerede spillere eller frivillige, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det, man kan.

– Fodbold skaber fællesskaber, og derfor kan fodbold være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Via fodbold kan vores sårbare medmennesker blive en del af et sundt og positivt fællesskab. Den store tilslutning til mesterskabet i Sorø, viser med al tydelighed, at det netop er muligt at få alle til at deltage i et stærkt fodboldfællesskab, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

Stor kommunal opbakning

Hos Sorø Kommune er der stor glæde over, at kommunen skal være vært for et vigtigt idrætsarrangement, som skaber glæde blandt en gruppe mennesker, der har meget at kæmpe med i dagligdagen.

- Jeg er rigtig glad for at kunne byde OMBOLD-spillere fra nær og fjern velkommen til Region Sjælland og til Sorø. Det er fantastisk at se, hvordan fodbold kan bringe mennesker sammen, og hvordan idræt og bevægelse kan være et universelt sprog, som alle kan tale, lige meget hvor eller hvad man kommer fra. Alle bør have mulighed for at bevæge sig og være en del af et fællesskab, udtaler formand for Kultur og Fritidsudvalget i Sorø Kommune, Kasper Nygaard. 

Han suppleres af Lars Schmidt, formand for Social og Sundhedsudvalget:

- Sociale fællesskaber er vigtige for at mennesker trives. Det ses i særdeleshed i OMBOLD, hvis aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed for socialt udsatte og sårbare borgere. Jeg ser frem til at byde alle spillere og publikum velkommen til Sorø.

Tid og sted

Det Åbne Sjællands Mesterskab
Fredag den 28. april kl. 10.00-16.00
Bane 4 – ved Sorø Street Park, Fægangen, 4180 Sorø