Brev om fjernvarme

15. december 2022
I disse dage modtager ca. 6.000 borgere i kommunen brev om mulige opvarmningsformer.

I disse dage sender Sorø Kommune brev ud til de ca. 6.000 borgere i kommunen, som opvarmer deres bolig med enten olie eller gas. Brevet fortæller, hvilke muligheder den enkelte borger har for at erstatte sit olie- eller gasfyr med andre opvarmningsformer.

 

Find den rette til at svare på dine spørgsmål

Der kan melde sig mange spørgsmål omkring energisituationen og de muligheder, man har for at skifte varmekilde i sin bolig. Selvom Sorø Kommune er afsender af 'varmebrevet', er det dog ikke alle spørgsmål, kommunen har mulighed for at svare på.

På Sorø Kommunes hjemmeside soroe.dk er der samlet informationer, forklaringer og links, der kan hjælpe med at svare på mange af de spørgsmål, der måtte melde sig.

 

Har du spørgsmål om tilmelding af fjernvarme?

Det er Sorø Fjernvarme, der står for tilmeldingen til fjernvarme. Læs mere og se kontaktoplysninger på Sorø Fjernvarmes hjemmeside.

 

Har du spørgsmål om varmepumper, tilskudsordning til varmepumper og lignende?

Sorø Kommune kan og må ikke rådgive om individuelle, private løsninger som f.eks. varmepumper.

Spørgsmål om varmepumper, tilskudsordninger m.v. skal rettes til SparEnergi, som hører under Energistyrelsen. Se Energistyrelsens hjemmeside eller ring på 31 15 90 00. Du kan også kontakte en uvildig energirådgiver eller en virksomhed, som sælger og installerer varmepumper. 

Har du spørgsmål om reglerne for at tilslutte en varmepumpe, solceller eller lignende?

Sorø Kommune kan hjælpe med svar på reglerne for tilslutning af varmepumper eller VE-installationer som f.eks. solceller. Spørgsmål kan stilles på mail til byg@soroe.dk og bliver besvaret så hurtigt som muligt.

 

En orientering fra kommunen

De udsendte breve er blot en orientering fra Sorø Kommune om, hvordan mulighederne ser ud i netop det område, hvor modtageren bor. Folketingets partier besluttede tidligere på året, at alle borgere med olie- eller gasfyr inden årets udgang skal have brev fra deres kommune vedrørende varmeplanen.

 

Nogle borgere vil få besked om, at de allerede nu kan tilslutte sig fjernvarme, andre får beskeden, at deres område får fjernvarme inden for de kommende år, mens nogle vil få besked om, at det ikke er muligt at etablere fjernvarme i deres område. I de tilfælde indeholder brevet information om andre varmeløsninger - enten individuelle løsninger som varmepumper eller mindre, kollektive varmesystemer.

 

Der er dog også en gruppe af borgere, som må væbne sig med tålmodighed, da de bor i områder, hvor Sorø Kommune stadig er ved at afklare, om der kan blive etableret fjernvarme. Den endelige afklaring kommer med Sorø Kommunes varmeplan, som forventes af være færdig i slutningen af 2023.

 

 

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.