Brev om ejendomsskat

08. september 2022
Her kan du finde svar på dine spørgsmål om det brev, du har fået om ejendomsskat

Mange grundejere modtager i disse dage et brev om deres ejendomsskat (grundskyld), som indeholder oplysninger om bl.a. ændringer i ejendomsværdi og ejendomsskat.   

Det skaber i mange tilfælde en del forvirring, så i det følgende vil vi forsøge at svare på nogle af de spørgsmål, man som borger kan stå med, når man modtager brevet. 

   

Ofte stillede spørgsmål:

 

Hvorfor får jeg igen et brev om ejendomsskat - det fik jeg jo også i begyndelsen af 2022? 

Du betaler  ejendomsskat ud fra værdien af din ejendom. I Danmark er vi begyndt at vurdere ejendomme efter en ny metode.   

Det betyder i mange tilfælde, at det offentliges vurdering af, hvad din ejendom er værd, ændrer sig, når først din ejendom er vurderet efter den nye metode.   

I det brev, du har modtaget, har du fået information om ændringerne. 

 

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre nu? 

Hvis ikke du foretager dig noget, skal du ikke betale mere i ejendomsskat i 2022, end hvad du fik oplyst i den ejendomsskattebillet, du modtog i begyndelsen af året. 

Det nye brev, du har modtaget om din ejendomsskat angiver, hvor meget du skal betale i ejendomsskat efter den nye vurdering af din ejendom.

Imidlertid bliver stigningen af din ejendomsskat automatisk indefrosset, hvis stigningen er mere end 200 kr. pr. ejendom pr. ejer. Det gælder også i årene fremover, indtil du sælger din bolig. 

 

Indefrosset grundskyld - hvad er det? 

Du har mulighed for at indefryse stigningerne i din grundskyld, så du først skal betale den højere ejendomsskat, når du sælger din bolig. Hvis ikke du aktivt fravælger det, sker det automatisk. 

Som boligejer har du siden 2018 fået indefrosset en del af din grundskyld, hvis den årligt er steget mere end 200 kr. pr. ejendom pr. ejer. Det betyder, at du i stedet for at betale en eventuel stigning i grundskylden årligt, først betaler beløbet, når du sælger din bolig. 

Indefrysningen er rente- og gebyrfri, og du kan på din årsopgørelse for kommunale ejendomsskatter for hvert år både se, hvor stort beløbet er for det pågældende år og samlet set. 

Når du sælger din bolig, skal hele det indefrosne beløb betales til kommunen. 

 

Hvor får jeg mere at vide? 

 

 

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.