Klar til flygtninge

08. april 2022
Sorø Kommune gør klar til modtagelse af ukrainske flygtninge.


Sorø-Hallen kan med kort varsel omdannes til indkvarteringscenter for 200-300 flygtninge fra Ukraine, hvis det bliver aktuelt.

 

Udlændingestyrelsen har bedt kommunerne i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds om at stille med indkvarteringsfaciliteter til 2000 ukrainske flygtninge pr. dag. Sorø Kommune er i gang med at forberede modtagelsen af 200-300 asylsøgende flygtninge, som vil blive indkvarteret i Sorø-Hallen. Hvis de altså kommer.

 

Konst. vicekommunaldirektør i Sorø Kommune, Henrik Madsen, siger:

 

"Der er rigtig meget, vi ikke ved endnu, men vi forbereder os på en situation, som kan opstå, og vi løser de opgaver, vi får af politiet og Udlændingestyrelsen, som i første omgang har bedt os stille med indkvartering til 200-300 personer om dagen."

 

Sorø Hallen kan blive indkvarteringscenter

Indkvarteringscentret vil blive etableret i Sorø Hallen, som er den største af kommunens haller og desuden råder over flest omklædningsrum, køkkenfaciliteter mv.

Sorø Kommune vil orientere de foreninger, som bruger hallen, om, at hallen kan blive taget ud af almindelig drift med kort varsel. Henrik Madsen siger:

 

"Jeg er sikker på, at alle og ikke mindst foreningslivet har forståelse for den situation, vi befinder os i. I hele samfundet mærkes en stor velvilje og lyst til at hjælpe ukrainerne, og jeg er sikker på, at også borgerne i Sorø Kommune vil have forståelse for, at det kan medføre ændringer i hverdagen, hvis vi pludselig skal tage imod en masse mennesker, som har været nødt til at flygte fra deres land."

 

Frivillige

Sorø Kommune har allerede modtaget henvendelser fra borgere, som gerne vil hjælpe eventuelle flygtninge med eksempelvis logi eller tøj. Der vil inden for de nærmeste dage blive oprettet et sted på kommunens hjemmeside, hvor man som borger eller forening kan byde ind med konkret hjælp af forskellig slags. Borgere, som gerne vil donere tøj, udstyr mv. henvises i første omgang til eksisterende modtagere som Røde Kors, Kirkens Korshær mv.

 

Kontakt

Borgerservice

Tlf.: 57 87 60 00
borgerservice@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.