Kulturpris 2021

25. november 2021
Kulturpris 2021 går til Victoria Teatret i Sorø

Gallapremierer med smoking og champagne, operaforestillinger, børnefilmklub og babybio. Oplevelserne er mange og opfindsomheden stor i Victoria Teatret, der gennem et varieret udbud af film og aktiviteter tiltrækker borgere i alle aldersgrupper. I kulissen står et dedikeret hold af frivillige, der alle arbejder for at gøre biografen til et attraktivt kulturtilbud. Holdet bag Victoria Teatret hædres derfor af Kultur og Fritidsudvalget med årets Kulturpris. 

 

Victoria Teatret slog dørene op for første gang i 1983. Og siden da har biografen præsenteret et bredt udvalg af film fra de store populære film til de mere smalle film, der appellerer til et mindre publikum. Selvom der er sket meget siden 1980´erne er konceptet og filosofien bag stadig den samme. Biografen drives af frivillige og det er dem, der planlægger det kommende program og bestemmer, hvilke nye tiltag, der skal sættes i søen. Og det er blevet til en hel del gennem tiden med operaforestillinger og jazzkoncerter som nogle af de seneste skud på stammen.   

 

Frivillige kræfter

At drive en biograf på frivillig basis kræver en del kræfter. Victoria Teatret har derfor en stor gruppe af frivillige, der alle arbejder for til at gøre biografturen til en god oplevelse. Årets kulturpris går derfor til hele holdet bag Victoria Teatret, der alle er med til at bevare den lokale biograf - noget ikke alle mindre provinsbyer stadig kan bryste sig af.  

 

Kulturprisen overrækkes den 14. december

Prisen overrækkes tirsdag den 14. december kl. 19.00 ved et lille arrangement på Det Gamle Rådhus i Sorø. Her vil Borgmester Gert Jørgensen og Formanden for Kultur og Fritidsudvalget Bo Christensen overrække prisen.

 

Fakta om kulturprisen:

Prisen går til en person, en gruppe eller institution, der har gjort en særlig indsats eller været nyskabende på det kulturelle område. Prisen kan ikke søges, men uddeles på baggrund af en indstilling. Kulturprisen udgør 5000 kr.

 

Tidligere prismodtagere:

 • 2020: Gamle køretøjer i Stenlille
 • 2019: SUP - Sorø Ungdomsprojekt
 • 2018: Billedkunstner Soli Madsen
 • 2017: Lørdag i Hallen
 • 2016: Kyndelmisse
 • 2015: Sorø Jazzfestival
 • 2014: Bogcafeen i Stenlille Kulturhus
 • 2013: Kunstnergaarden i Dianalund
 • 2012: Helge Torm
 • 2011: Kirsten Ernst
 • 2010: Sorø Kultur og fritidscenter
 • 2009: Liv i Stenlille for Stenlille Festivalen.
 • 2008: Museumsdirektør Ea Stevns Matzon
 • 2007: Ruds Vedby Borgspil

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.