Afgørelse om SEAS-NVE udsat

07. oktober 2021
Landsretten har meddelt, at afgørelsen i sagen mellem Sorø Kommune og SEAS-NVE udsættes igen.

 

Landsretten har meddelt Sorø Kommune, at domfældelse i sagen mellem kommunen og SEAS-NVE udsættes til 21. oktober. Kommunal budgetaftale kan ikke afvente længere og ventes klar inden for de nærmeste dage.

 

Normalt ville der på dette tidspunkt af året allerede være indgået en budgetaftale om de kommende års budget for Sorø Kommune. Den 22. september på mødet i Kommunalbestyrelsen valgte borgmester Gert Jørgensen imidlertid at foreslå Kommunalbestyrelsen at udskyde indgåelsen af en aftale for at afvente Landsrettens afgørelse i den verserende sag om gadebelysning.

 

Retssagen mellem Sorø Kommune og SEAS-NVE kan få økonomiske konsekvenser for Sorø Kommune, som i værste fald vil skal betale 17 millioner kroner til SEAS-NVE. Borgmesteren ønskede derfor at kende udfaldet af sagen, før en budgetaftale blev indgået.

 

I går meddelte Landsretten, at sagen udsættes endnu engang. Udsættelsen skyldes sygdom og travlhed. Det er anden gang, Landsretten udskyder afgørelsen, som oprindeligt var sat til at falde den 23. september.

 

Med den yderligere udsættelse er det ikke længere muligt for partierne i Kommunalbestyrelsen at afvente retssagens udfald, da budgettet skal 2. behandles i Kommunalbestyrelsen onsdag den 13. oktober.

 

Borgmester Gert Jørgensen siger:

 

- Det er meget beklageligt, at Landsretten har set sig nødsaget til at udskyde afgørelsen yderligere. Vi må nu fortsætte med budgetprocessen vel vidende, at der om nogle uger kan komme en afgørelse, som vil begrænse vores muligheder for at investere i fremtiden.

 

Gert Jørgensen forventer, at der er en budgetaftale klar inden for de nærmeste dage.

 

- Vi har haft nogle rigtig gode forhandlinger, men senest har S, SF og Ø i pressen meldt ud, at de ikke kan sige ja til etablering af en østlig omfartsvej, så lige nu ser det desværre ud til at blive vanskeligt at samle hele Kommunalbestyrelsen om en fælles aftale.

 

 

Kontakt

Søren Dam NielsenØkonomi og Stab

Tlf.: 23 20 90 42
sdamn@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.