Indvielse af Sorø Bioenergi

29. september 2021
Torsdag den 14. oktober kl. 10-12 indvies Sorø Bioenergi - alle er velkomne!

 

Sorø Fjernvarme og AffaldPlus indvier Sorøs nye, miljørigtige fjernvarmeværk torsdag den 14. oktober kl. 10-12.

 

Mød op på Kragelundsvej 12 i Sorø, hvis du ønsker at se byens nye, fjernvarmeværk!  Indvielsen er for borgere og politikere i Sorø Kommune, samarbejdspartnere på byggeriet og andre interesserede.

 

Grib en unik mulighed og få en gratis rundvisning på Danmarks første anlæg, der kører på biobrændsel fremstillet af haveaffald. Udover rundvisningen består arrangementet i åbningstaler og lidt til ganen.

 

Når AffaldPlus modtager have- og parkaffald fra seks kommuner, ender det hos Næstved Biobrændsel, der omdanner den vedholdige del til biobrændsel. Biobrændsel, som nu bruges på Sorø Bioenergi, så byens knap 1.700 fjernvarmekunder får leveret miljørigtig varme i rørene. Haveaffald er den mest bæredygtige form for biobrændsel. Det er indsamlet i lokalområdet, og samtidig er det en fornybar og årlig tilbagevendende ressource. Herudover sparer Sorø Bioenegi miljøet for 10.000 tone CO2 sammenlignet med det gamle værk på Industrivej, der kørte på gas.

 

Selve værket er bygget så bæredygtigt som muligt. Mængden af beton er fx reduceret med mindst 25% i forhold til traditionelle byggerier, og i stedet for 'kassetter' i stål og aluminium har vi brugt træ. Herudover er værkets tag netop blevet beklædt med et grønt sedumtag, som udover at være godt til at håndtere nedbør, styrker biodiversiteten samt plante- og insektlivet.

Kontakt

Kommunikation Signe Foersom

Tlf.: 57 87 60 19 / 23 83 46 17
sifo@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø