Kulturkaptajner går i land

18. august 2021
K for Kultur. K for Kaptajner. Hvad siger det? KulturKaptajner!


Sådan har det lydt, når ca. 250 børn i alderen 4-6 år i Sorø Kommunes daginstitutioner i løbet af det seneste år har begivet sig ud på en rejse med børnekulturprojektet "KulturKaptajner - en børnekulturel dannelsesrejse". Her har børnene mødt kunsten og kulturen i deres hverdag i daginstitutionen og på den måde fået en tidlig kulturstart.

 

I KulturKaptajner har pædagoger fra 13 daginstitutioner i Sorø Kommune samarbejdet med fire kulturinstitutioner i Sorø (Sorø Musiske Skole, Sorø Museum, Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum) samt syv kunstnere inden for musik, scenekunst, dans og billedkunst/forfatterskab.

 

Efter en toårig pilotprojekt-periode, der startede i august 2019, lægger KulturKaptajner nu for en stund til kaj med en kuffert fuld af erfaringer samt lokal forankring hos kommunens dag- og kulturinstitutioner.


KulturKaptajner har skabt en film og et inspirationskatalog, der præsenterer projektet og belyser de erfaringer, som er gjort i forløbet. Inspirationskataloget kan fungere som opslagsværk til pædagoger og kulturformidleres videre arbejde med KulturKaptajner og børnekultur i Sorø Kommune. Kataloget kan også være til gavn for opstart af børnekulturprojekter i andre kommuner i samarbejdet mellem daginstitutioner og kulturinstitutioner/kunstnere.

 

Inspirationskataloget kan downloades gratis her.
Se en film om KulturKaptajner her

 

KulturKaptajner er en del af Kulturministeriets initiativ "En tidlig kulturstart", som også involverer syv andre projekter over hele landet. Alle projekter har arbejdet med at forbedre samarbejdet med kommuner/pædagoger og kulturinstitutioner/kunstnere samt øge antallet og kvaliteten af kunst- og kulturmøder målrettet børn i dagtilbud.

 

Kontakt

Byråd og KulturMette Tingholm

Tlf.: 57 87 61 16
meti@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.