Sorø - Vildeste Kommune

29. juni 2021
Sorø Kommune deltager i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Vild konkurrence for alle borgere!

Sorø Kommune er med i konkurrencen, om at blive Danmarks VILDESTE Kommune 2021-22. Derfor vil borgerne opleve flere rundkørsler, rabatter og grønne arealer lagt ud til biodiversitetsformål, med længere græs og blomster i sommerhalvåret. Det kan se uplejet ud, men kommunen vil med målrettet pleje fremme blomsterflor på arealerne til gavn for blandt andet insekterne.

Konkurrencen om 1 million kr. til naturen er en del af Miljøministeriets kampagne "Sammen om et VILDERE Danmark", der skal motivere og inspirere danskerne til at give plads til den vilde natur. Baggrunden for konkurrencen er, at vi i Danmark (og verden) står midt i en biodiversitetskrise, hvor der mangler levesteder til hjemmehørende vilde dyr og planter.

"Tip Sorø" om dit vilde tiltag og kom på det vilde Sorø kort

Du kan som borger, virksomhed eller aktiv i en forening være med til at gøre noget for naturen lige her i Sorø. På kommunens hjemmeside under "Danmarks Vildeste Kommune" kan du finde inspiration og idéer til naturprojekter i haven, på grønne fællesarealer, foran din virksomhed eller ude i landbrugslandet. Vi har lavet et kort over de kommunale, vilde tiltag, som bliver udbygget med projekter på skoler og daginstitutioner. Og på kortet vil vi meget gerne have borgernes vilde projekter vist.

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget! 

Så skriv til Sorø kommune om dit vilde projekt via kommunens hjemmeside eller i app'en "tip sorø" under emnet "DK-VILD". Gerne med en lille beskrivelse og foto. Det kan være du lader græsset gro, har lavet en lille sø, en stenbunke til insekter eller noget helt andet til gavn for naturen. Skriv også gerne, hvis du har en god idé, som andre kan bruge.

Kontakt

Teknik, Miljø og Drift

Tlf.: 57 87 60 00
natur@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø