Nye regler for danskbonus

10. juni 2021
Reglerne for, hvornår man som flygtning eller familiesammenført kan modtage danskbonus er ændret.


 

Så hvis du har søgt om danskbonus i forbindelse med bestået uddannelse og fået afslag, kandu henvende dig til Sorø Kommune - så vil vi se på din sag igen. Du kan kontakte Sorø Kommunes integrationsteam på følgende mail for at få mere information eller for at blive ringet op af en sagsbehandler: integration@soroe.dk

 

Du kan også læse mere om reglerne her:

Ankestyrelsen har ændret praksis om betingelserne for at modtage danskbonus efter integrationsloven. Derfor er det ikke længere en betingelse for at modtage danskbonus, at udlændingen er eller har været omfattet af selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet/introduktionsprogrammet efter integrationslovens § 16 (tidligere kaldet integrationsprogrammet).

 

Ankestyrelsen og kommunerne skal derfor genoptage en række sager.

 

Efter integrationslovens § 22 har udlændinge ret til at modtage danskbonus som et skattefrit engangsbeløb, når de opfylder visse betingelser. Der er også regler om danskbonus i aktivloven. Det er kun praksis i forhold til at modtage danskbonus efter integrationsloven, der er blevet ændret.

 

Sagerne skal behandles igen

Praksisændringen betyder, at Sorø Kommune skal genoptage de sager, som er truffet i overensstemmelse med den tidligere praksis. Det samme skal Ankestyrelsen, hvis sagen er blevet behandlet dér også.  Det er den instans, der senest har behandlet sagen, der skal genoptage sagen.

 

Kontakt kommunen, hvis du er i tvivl

Da det ikke er muligt at identificere de sager, der er omfattet af praksisændringen, er Sorø Kommune forpligtet til at vejlede lokalt om muligheden for at søge genoptagelse.

 

Hvis du mener, at du har fået behandlet en sag om danskbonus af Sorø Kommune, kan du tage kontakt til Sorø Kommune på mailadressen: integration@soroe.dk, hvis du ønsker at få din sag behandlet igen.

 

Kontakt

Borgerservice

Tlf.: 57 87 60 00
borgerservice@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.