Igen adgang til legepladser

12. april 2021
Daginstitutionernes legepladser genåbner for offentligheden den 21. april

Nu er der atter mulighed for at lege sig til røde kinder, sand i skoene og skrabede knæ på daginstitutionernes legepladser i Sorø Kommune. Siden april 2020 har de været lukket for offentligheden udenfor daginstitutionernes åbningstid.

 

Genåbningen af legepladserne følger i hælene på næste fase af samfundets genåbning - den 21. april.

 

Den langvarige lukning skyldtes problemer med rod og affald. Problemet har været forsøgt løst igennem længere tid. Men nu, og indtil videre, får udvalgte daginstitutioner et morgenbesøg af kommunens rengøringspersonale.

 

De skal selvfølgelig også være velkomne til at starte dagen med en tur på vippen eller rutchebanen. Men de er der for at sikre, at daginstitutionernes børn og voksne kan møde ind til en ren og sikker legeplads, siger Børne- og Familiechef, Henrik Madsen, Sorø Kommune.

 

At der skal være en omkostning til ekstra rengøring, ærgrer Henrik Madsen. Alligevel mener han, at den ekstra indsats er godt givet ud:

 

Det er ærgerlige penge at give ud, fordi nogle få ikke kan efterlade noget, vi har til fælles i en bedre stand. Men nu gør vi noget aktivt for, at det ikke skal gå ud over dem, der gerne vil give deres børn mulighed for at brænde noget krudt af i trygge rammer, siger Henrik Madsen. 

 

For yderligere information

Børne- og Familiechef, Henrik Madsen, Sorø Kommune, 2968 3193

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.