Vellykkede vacciner

14. januar 2021
Kommunens ældste borgere med behov for kørsel til vaccine blev vaccineret i dag

Små prik som de fleste næsten ikke kunne mærkes, saftevand og småkager til at kæmpe sig igennem en smule ventetid og god stemning trods små udfordringer prægede en stor dag på Kaarsbergcentret

 

Busser kørte i pendulfart med ældre borgere til den første dag med vaccinationer for borgere udenfor plejecentrene i Sorø Kommune.

 

75 borgere på 85+, som alle er modtagere af personlig og praktisk hjælp fra kommunen var blevet kontaktet telefonisk, hentet med bus og blev vaccineret i dag. Derudover blev fem plejehjemsbeboere, der ikke kunne vaccineres i sidste uge, også vaccineret i et "opsamlingsheat".

 

Det har været et kæmpe arbejde rent logistisk at samle det her puslespil. Vi har været på 24/7 det sidste lange stykke tid, og vi er heldige, at der er mange medarbejdere i Sundhed og Omsorg, der er utroligt gode til at hjælpe hinanden, siger Anne Flensted, der er gruppeleder for sygeplejerskerne i Sorø Kommune.

 

Når borgerne, der skulle vaccineres ankom, blev de fulgt ind i vaccinationslokalet af en værtinde. Vaccinationsmedarbejdere fra Region Sjælland opblandede vaccinen og prikkede borgerne. Om de er særligt hårdhudede i Sorø, eller om det slet og ret ikke er noget særligt at blive stukket med vaccinen er ikke til at sige. Men jamret blev der i hvert fald ikke.

 

Derefter blev de nyvaccinerede ført ud i et observationsrum, hvor de blev budt på saftevand og kage, inden de blev kørt hjem igen med busser. Værtinderne der tog sig af de ældre er bl.a. sygeplejersker, fysioterapeuter og pensionerede sygeplejersker, som sikrede en god og tryg oplevelse.

 

Sådan en dag, hvor borgerne kommer her skulle de jo meget gerne være trygge ved at komme her, føle at der er styr på tingene, og opleve at der bliver taget godt imod dem fra de bliver hentet på deres bopæl. Vi tager os af dem og hjælper dem med det, de har brug for, mens de er her, og indtil de er sikkert hjemme igen, siger Anne Flensted.

 

At der vaccineres på Kaarsbergcentret er i første omgang en engangsforestilling. I Region Sjælland er der i første fase af vaccinationsprogrammet vaccinationssteder på de fire akutsygehuse og på seks faste vaccinationssteder i Regionen. De suppleres af fem til ti pop-up vaccinationssteder, hvor mobile vaccinationshold hjælper udsatte borgere.

 

I næste fase af vaccinationsprogrammet oprettes der dog også vaccinationssteder i hver af de 187 kommuner i Region Sjælland. Det forventes ifølge Region Sjælland at være på plads fra 10. februar.

Kontakt

KommunikationBrian Borg Andersen

Tlf.: 57 87 60 19
bban@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.