Nyt friplejehjem på vej

13. november 2020
I 2023 åbner et nyt friplejehjem, Magdalene Mariehjemmet, på Rørstensgården syd for Sorø.

Ejendomsvirksomheden NREP har købt et areal på udstykningen Rørstensgården og vil over de kommende år opføre et moderne og bæredygtigt plejehjem på 5.300 m2, der fra 2023 vil blive drevet som friplejehjem af den private non-profit-organisation Mariehjemmene. Der bliver tale om 64 plejeboliger med tilhørende fællesarealer, hvor et sundt indeklima og adgangen til dagslys har højeste prioriteret. Blandt andet bliver der opført lukkede, hyggelige gårdhaver.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

 - Det glæder mig meget, at NREP har valgt at investere i Sorø Kommune. Med det nye partnerskab mellem NREP som bygherre, Mariehjemmene som driftsoperatør og Sorø Kommune tager vi et markant skridt i forhold til såvel bæredygtighed som sundhed og trivsel for vores ældre borgere, samtidig med at vi skaber nye arbejdspladser i kommunen. Alt sammen noget, der er i fokus i byrådets Vision 2022. Vi glæder os til at byde både NREP og Mariehjemmene velkommen på Rørstensgården.

 

Klaus Ahm, Investment Director i NREP, siger:

- Vi er glade for at få lov til at opføre et friplejehjem i Sorø Kommune, som tydeligt deler vores ambition om at levere bæredygtigt kvalitetsbyggeri med fokus på sundt indeklima til glæde for både beboere og personale. Vi vil bygge efter NREPs sædvanlige høje krav til bæredygtighed for at kunne certificere friplejehjemmet minimum til DGNB Guld. Både under opførelsen og i den daglige drift vil vi minimere bygningens miljøpåvirkning, blandt andet gennem materialevalg, velfærdsteknologi og andre innovative løsninger. Vores tilgang omfatter invitation til dialog med lokalsamfundet, så vi kan lytte til deres ideer til at skabe en god sammenhæng mellem vores nybyggeri og resten af området.

  

Nyt tilbud til ældre borgere
Magdalene Mariehjemmet bliver det første friplejehjem i Sorø Kommune. Der bliver boliger til 64 borgere, der indrettes i fire separate bo-grupper, og beboerne bliver visiteret præcis som til de kommunale plejecentre.
 

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Schmidt, siger:

- Med det nye friplejehjem udvider vi bredden i tilbuddet til vores ældre borgere og giver flere valgmuligheder for den enkelte. Det ligger rigtig godt i tråd med Sorø Kommunes tradition for nytænkning og kvalitet på pleje- og sundhedsområdet. Jeg ser frem til samarbejdet med Magdalene Mariehjemmet om at give vores ældre borgere et nyt plejehjemstilbud i attraktive omgivelser.
 

Direktør for Mariehjemmene, Malene Størup siger:

- Vi glæder os til at åbne Magdalene Mariehjemmet i Sorø. Magdalene Mariehjemmet vil være kendetegnet ved vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os. Det er vigtigt for os, at de borgere, som vælger at bo på Magdalene Mariehjemmet, ikke oplever en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen. Vi ser frem til et godt samarbejde med Sorø Kommune, frivillige, interesseorganisationer og mange flere om Magdalene Mariehjemmet i Sorø.

 
NREP venter at påbegynde byggeriet i efteråret 2021, og det nye plejehjem ventes at kunne åbne i løbet af 2023.

 

 

Fakta

Hvorfor hedder plejehjemmet Magdalene Mariehjemmet?

Alle Mariehjems navne er specielle. De har alle 'efternavnet' Marie, men hvert fornavn har en særlig historie at fortælle. De første Mariehjem blev opkaldt efter familiemedlemmer til stifteren, Rose Marie Rørdam Holm, men de seneste Mariehjem har fået deres navne fra lokale historiske kvinder.

Det nye Mariehjem i Sorø har fået sit navn fra stifteren af Sorø Husholdningsskole og Ankerhus Husholdningsseminarium, Magdalene Lauridsen. Magdalene var fra stiftelsen af Danmarks første husholdningsskole i 1895 og frem til sin død i 1957 en markant skikkelse i Sorø - som forkæmper for sunde og aktive hjem samt progressiv læring for kvinder på landet.

Kontakt

Aviaaja HøyerØkonomi og Stab

Tlf.: 23 20 90 42
ajrih@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.