Sorø Kommune kører grønnere

12. maj 2020
Fire elbiler og tre hybridbiler skal hjælpe Sorø Kommune med at køre mere klimavenligt.

Sorø Kommune udskifter i år 12 biler, fordi leasingkontrakterne udløber. Kommunen har i stedet anskaffet fire elbiler, tre hybridbiler og fem diesel/benzinbiler. Bilerne blev købt hos fire forskellige forhandlere, heraf en lokal bilforhandler, som leverer de tre hybridbiler til en konkurrencedygtig pris.

 

- Vi vil gerne støtte op om det lokale erhvervsliv, når det er muligt. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at lægge en af ordrene lokalt. Samtidig glæder det mig også, at vi med fire nye elbiler kører grønnere og mere klimavenligt end før. Det er et positivt skridt i forhold til Byrådets ønske om at leve op til FN's verdensmål, siger Jens Nygaard, formand for Teknik og Miljøudvalget.

 

- Når Sorø Kommune køber nye biler, skal det helst være til gavn for både klimaet, kommunekassen og det lokale erhvervsliv. Samtidig er vi forpligtet til at købe ind gennem det fælleskommunale indkøbssystem SKI, hvor forhandlere over hele landet er repræsenteret. Så der er mange hensyn, som skal balanceres, siger leder i Teknik, Miljø og Drift, Thomas Nyborg.


Denne gang gik anskaffelserne op i en højere enhed.

 

Elvarevogn kører næsten gratis

En af de nye biler er en elvarevogn, som får fast ladeplads ved det nye minikraftvarmeværk, som forsyner Holbergskolen og Holberghallen. Det nye varmeværk producerer nemlig en vis mængde overskudsstrøm, som nu kan bruges til at lade elvarevognen op for ganske få penge. 

 

De nye biler leveres til juli.

 

 

Kontakt

Aviaaja HøyerØkonomi og Stab

Tlf.: 23 20 90 42
ajrih@soroe.dk 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.