Fortsat besøgsforbud

01. maj 2020
Der er fortsat besøgsforbud på alle plejecentre, bosteder og sociale tilbud.

 

Det lysner for de mange, som glæder sig til, at beboere igen må modtage besøg. Nu afventes kun Sundhedsstyrelsens retningslinjer, som skal sikre borgernes tryghed, når der lukkes op for udendørs besøg.

 

Fredag den 1. maj har et bredt flertal af Folketingets partier indgået en aftale, der skal forbedre mulighederne for besøg hos ældre borgere på plejecentre, herunder også borgere med demens. Aftalen lægger op til, at genåbningen af plejecentrene skal ske i flere hastigheder, og først, når Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for besøg på udearealer. Det er afgørende, at de enkelte plejehjem er velforberedte på en kontrolleret og forsigtig genåbning.

 

Social- og sundhedschef Annette Homilius siger:

 

- Vi er på vej mod mere normale tilstande, og ligesom vores borgere og deres pårørende glæder vi os til, at vi kan begynde at åbne op for besøg på plejecentrenes udearealer. Vi følger de centrale udmeldinger nøje, og det er positivt, at der nu er indgået en politisk aftale. Både beboere og medarbejdere på plejecentrene har gjort et fantastisk stykke arbejde under coronakrisen, og nu må vi blot afvente, at Sundhedsstyrelsen udarbejder retningslinjer for besøg på udearealer, så vi kan sikre os, at den gradvise genåbning hos os sker på ansvarlig vis. Det vigtigste er, at vi fortsat passer bedst muligt på vores ældre og udsatte borgere i forhold til at mindske risiko for smitte.

 

Indtil Sundhedsstyrelsens retningslinjer foreligger og er omsat i praksis på de enkelte plejecentre, gælder besøgsforbuddet stadig. Besøgsforbuddet omfatter plejecentre, bosteder og sociale tilbud og omfatter både fællesarealer, udearealer og beboernes egne boliger.

 

- Jeg forstår godt, at man som pårørende eller beboer på et plejecenter kan blive utålmodig. Jeg håber meget, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer kommer i næste uge, så vi kan se, hvad der skal gøres på de enkelte plejecentre, siger Annette Homilius.

 

 

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.