Åbent for besøg på botilbud

25. maj 2020
Fra onsdag den 20. maj er der åbnet for besøg på botilbud. Besøgene skal aftales i forvejen.

Fra onsdag den 20. maj er der åbnet for udendørs besøg på sociale bosteder i Sorø Kommune. Besøgene skal aftales på forhånd og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.


Det er fortsat vigtigt at passe godt på sårbare borgere. Når der i dag åbnes for besøg på bosteder, skal pårørende og personale derfor samarbejde om nøje at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.


Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Schmidt, siger:


- Jeg glæder mig meget over, at også vores beboere på bostederne nu kan modtage besøg af deres nærmeste. Det betyder meget at få besøg, også selvom vi alle sammen skal vænne os til at være sammen uden kram og fysisk kontakt. Det er vigtigt, at man som pårørende følger personalets anvisninger, så vi i fællesskab kan passe så godt på vores sårbare borgere, som overhovedet muligt.


Faste besøgspersoner
For hver beboer kan udpeges 1-2 faste besøgspersoner, som kan komme på besøg. Besøgene skal aftales på forhånd med botilbuddet, og der skal aftales tidspunkt og varighed, så personalet kan hjælpe beboeren med at blive klar til besøget.


Hvis beboeren har egen indgang til sin bolig direkte udefra, kan botilbuddets ledelse beslutte, at besøget kan finde sted indendørs i beboerens bolig, hvis det kan lade sig gøre i forhold til retningslinjerne.


Man kan læse mere om retningslinjerne for besøg på Sorø Kommunes hjemmeside www.soroe.dk.

 

 

Kontakt

Social og Sundhed

Tlf.: 57 87 60 00 
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.