Dyr kan tiltrække rotter!

04. maj 2020
Vidste du at når du holder dyr i haven, tiltrækker det rotter? Husk at anmelde rotter til kommunen.

Det er vigtigt, at du rottesikrer, når du holder kæledyr og fodrer fugle i haven. Som borger skal du huske, at melde det til kommunen, når du ser en rotte, eller tegn herpå.

To gange årligt informerer kommunerne om, at rotter er et fælles ansvar. Som borger skal du derfor melde det til kommunen, når du ser en rotte, eller tegn på rotter. Som grundejer har du også pligt til at renholde og rottesikre din ejendom.

Det er vigtigt at huske, at pligten til at anmelde rotter gælder uanset, om du opdager tegn på rotter indenfor eller udenfor, eller om du finder tegn på rotter på et privat eller offentligt område. Ser du en rotte, skal du altid anmelde det til kommunen.

Hvis du fodrer dyr i haven, enten fordi du holder dyr i haven, eller fodrer havens fugle, kan det tiltrække rotter. Det kan for eksempel være kaniner, høns, hunde og fugle. Husk at rotten er altædende og derfor også spiser æg, kyllinger og andre dyreunger, hvis de kan komme til dem. Du bør derfor sikre dit dyrehold bedst muligt.

Følg disse gode råd, for at mindske risikoen for at rotterne slår sig ned:

  • Brug fintmasket net til indhegning / bur.
  • Alle sider af indhegningen sikres - også toppen og bunden, husk at stolper og bagside af huset skal være indenfor hegnet.
  • Foder opbevares i rottesikre beholdere.
  • Læg ikke mere foder ad gangen end dyrene kan spise på en time, også på foderbrættet.
  • Ekskrementer er også foder for rotten, det bør derfor ikke ligge tilgængeligt for rotter.
  • Husk at hundelorte og fuglefoder, f.eks. solsikkefrø og mejsebolde, også ædes af rotter.
  • Foderrester og ekskrementer skal lægges i en rottesikker kompostbeholder eller til affald.

Undersøg om din grundejerforening har særlige krav og regler.

Hvis du opdager rotter eller tegn på rotter ved dit dyrehold, så kontakt kommunens rottebekæmpere. Husk at det kun er autoriserede personer må bekæmpe rotter med kemiske midler. Dette indebærer, at der ikke længere kan udleveres rottegift til borgere.

Her på kommunens hjemmeside kan du læse mere om rotter, gode råd til rottesikring, kommunens handlingsplan samt anmelde forekomst af rotter.

Læs også mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Teknik, Miljø og Drift

Tlf.: 57 87 60 00
teknik-miljoe@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø