Besøg i Sorø fører til job

29. november 2019
Besøg på Sorø virksomhed fører til fuldtidsjob for københavnerstuderende

"Man kører jo mod trafikken, og jeg har før brugt samme tid på at komme til Ballerup som på at komme til Sorø."

Sådan lød det fra Mark Christiansen, som er næsten færdiguddannet ingeniør fra DTU. Torsdag aften deltog han i Projekt Vækst via Videns Vidensdag og afsluttende konference på Sorø Akademi, Hvor Lykke Friis var moderator og oplægsholder. Her fortalte han om sin oplevelse med at komme som studerende fra Københavnsområdet og lande et studiejob i Sorø.

 

Kbh-besøg1

Godt 50 virksomheder og studerende var mødt op til Vækst via Videns afsluttende konference og Vidensdag

 

Tilbage i april var han én blandt godt 30 studerende, der var på virksomhedsbesøg på flere virksomheder i Sorø Kommune. Turen var en del af projekt Vækst via Viden og var arrangeret netop for at give virksomheder og studerende mulighed for at mødes og se hinanden an. Og det var her Mark interesseret spurgte ind til lageret og automatiseringsløsninger hos Hørkram, da HR- og Økonomidirektør Lone W. Petersen holdt oplæg.

"Jeg kunne med det samme se en oprigtig begejstring hos Mark. Og tilsvarende skuffelse, da jeg fortalte, vi desværre ikke havde mulighed for at komme ud og se lageret. Derfor var det heller ikke en svær beslutning efterfølgende at invitere ham på morgenkaffe og en snak", siger Lone W. Petersen.

Og den samtale har ingen af parterne fortrudt. For efter at have arbejdet deltid siden juni, starter han nu fuldtid til februar efter han har færdiggjort studiet.

For Erhvervschef, Laila Carlsen fra Sorø Erhverv, viser netop historien om Mark Christiansen og Hørkram essensen af projektet.

"Det er i mødet mellem mennesker, at dynamikker opstår. Vi har haft sat rammen og sørget for, at virksomheder og videnspersoner mødes. Det har i løbet af projektet ført til flere samarbejder".

Samtidig rummer Marks historie også de udfordringer, projekt Vækst via Viden er stødt på.

"Sorø er meget længere væk fra København, end København er fra Sorø. Og det er desværre en fortælling, vi hører ofte. Så det er i hvert fald ét område, vi fortsat skal have for øje, så vi også i fremtiden kan tiltrække videnspersoner fra metropolerne."

 

KBH-besøg2

Mark Christiansen, studerende ved DTU og studentermedhjælper ved Hørkram

Fotos: 
Ditte Christensen, Sorø Erhverv

 

Kontakt

Laila Haunstrup Bregner CarlsenErhvervschef

Tlf.: 57 87 60 35, Mobil: 20 26 50 81
Email: lbc@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 8.00-15.30
Tors: 8.00-17.00
Fre: 8.00-13.30
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

CORONAVIRUS

Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.