Jobcenter topper benchmark

07. maj 2019
Flot placering til Sorø Jobcenter. Landets 12. bedste til at bringe borgere i job

Flot placering til Sorø Jobcenter i Beskæftigelsesministeriets benchmark.

Beskæftigelsesministeriets netop offentliggjorte oversigt over resultaterne for alle landets jobcentre placerer Sorø på en flot 12. plads. Særligt når det indsatsen for at hjælpe borgere fra kontanthjælp, uddannelses-, ledigheds- og integrationsydelse tættere på arbejdsmarkedet, er Sorø Jobcenter helt i top. Her ligger centret på en 7. plads ud af landets 98 kommuner.

Formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Rolf Clausen, siger:

- Jeg glæder mig meget over den flotte placering. Jobcentrets resultater afspejler det gode erhvervsklima, vi har i kommunen, hvor virksomheder og kommune er rigtig gode til at hjælpe hinanden med rekruttering og jobåbninger. Vores lokale virksomheder er gode til at åbne døren - også for udsatte borgere - og vores medarbejdere i Jobcentret er rigtig gode til at se muligheder og motivere borgerne.

Netop det med at se muligheder er afgørende, mener arbejdsmarkedschef, Kenneth Damsgaard Hyde fra Sorø Kommune.

- Ofte handler det om at finde ind til borgerens motivation og inspirere til, at man måske tænker lidt bredere, end man har været vandt til. Hvis man har været langt væk fra arbejdsmarkedet, kan det være, man skal skifte branche og prøve noget helt nyt, siger han.

Jobcentrets flotte resultater kan også ses på bundlinjen. Beregninger fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og Beskæftigelsesministeriet viser, at Jobcentret bidrager med 7,5 millioner om året til kommunekassen, fordi flere borgere er i job, mens færre får offentlige ydelser.

Kontakt

Jobcenter Sorø

Tlf.: 57 87 60 00
jobcenter@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø