Flere bruger biblioteket

18. januar 2019
Opskriften på, hvordan bibliotekerne i Sorø Kommune har fået flere borgere inden for dørene, er ...

.. Udvidet åbningstid, Bykontor og en bred vifte af arrangementer 

Forfatterarrangementer, tirsdagstræf, musikalske lørdage, brætspil og kreaværksteder - det er blot nogle af de mange arrangementer, man har kunnet opleve på bibliotekerne i Sorø og Dianalund inden for det seneste år.

Herudover samarbejder bibliotekerne med både sundhedsplejersker, daginstitutioner og skoler om børneaktiviteter, og i aftentimerne har såvel læse- som strikkeklubber fast mødested på biblioteket. På Sorø Bibliotek kan man desuden besøge Bykontoret, som bl.a. tilbyder inspiration til oplevelser i lokalområdet og sælger billetter til arrangementer.

Og flere og flere borgere får øjnene op for de mange muligheder på biblioteket.

Både Sorø Bibliotek og Dianalund Bibliotek har oplevet stigende besøgstal. Dianalund Bibliotek har haft hele 3495 flere besøg i 2018 end i 2017, hvilket svarer til en fremgang på ca. 10 procent. På Sorø Bibliotek er fremgangen på ca. fem procent med 8274 flere besøg i 2018 end i 2017.

Det glæder Bo Christensen, formand for Kultur og Fritidsudvalget i Sorø Kommune.

- Biblioteket har man gjort en stor indsats for at åbne biblioteket op for borgerne og invitere folk inden for. Der er mange arrangementer, og ikke mindst i Dianalund er der gang i nogle rigtige fine initiativer, hvor biblioteket bliver et samlingssted for nye fællesskaber. Det er meget positivt. Jeg synes, personalet på biblioteket fortjener en stor ros her. De har i dén grad formået at gribe bolden fra den biblioteksstrategi, som biblioteksledelsen, medarbejdere og politikere formulerede i fællesskab i 2015. Her var målet netop, at biblioteket skulle åbne sig op mod omverdenen. Det har biblioteket været rigtig god til at gøre, og det er en spændende udvikling, som jeg gerne ser fortsætte.

Der skulle være gode chancer for at fortsætte den positive udvikling. Bibliotekets sæsonprogram for 2019 kommer snart på gaden og vil være spækket med gode oplevelser.

Kontakt

Mia Sørup, leder af Sorø Bibliotek, 22 56 79 03

Kontakt

Byråd og Kultur

Tlf.: 57 87 60 20 / 57 87 61 16
kulturogfritid@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø